Cand un minister al Romaniei face comunicare doar de dragul comunicarii, uitand obligatia si responsabilitatea institutionala, eu – ca senator al Romaniei – ma intreb “In ce lume traim?”
Domnule ministru al Energiei, Victor Grigorescu, va rog respectuos, mai iesiti o data in conferinta de presa si reluati, eventual completati, informatia pe care ati „azvarlit-o in spatiul public.” Aveti certitudini sau doar planuri pentru CEH? Ati vorbit cu Comisia Europeana sau urmeaza sa vorbiti? Ati cantarit toate variantele astfel incat interesul statului roman sa fie asigurat? Aceste intrebari trebuie sa primeasca un raspuns.
Domnule ministru al Energiei, Victor Grigorescu, va invit sa veniti in locul meu in judetul Hunedoara. Acela de senator al Vaii Jiului. Un loc care presupune responsabilitate in discurs si decizie, domnule ministru, fiindca pe mine m-au trimis oamenii din Valea Jiului in Parlament, nu m-a numit nimeni in baza vreunei recomandari. Va mai amintiti cand in decembrie ati venit in Valea Jiului unde ati vorbit cu dulcele grai al lui Ion Creanga – bun povestitor – despre „viitorul luminos,” despre solutii pentru CEH, iar intr-o sala paralela era luata decizia INSOLVENTEI? Pe dumneavoastra, domnule ministru, v-au aplaudat oamenii, iar pe mine – SENATORUL LOR – m-au injurat tot timpul ca nu sunt in stare sa salvez CEH, ca iau bani inutil, ca sunt o „capusa” si nu apar interesele CEH.
Stiti de ce este posibil acest lucru?
Domnule ministru, nu cunoasteti adevarul, nu? Vi-l spun aici: eu am respectat „nivelul parlamentar” si am dat credit Ministerului Energiei in fata salariatilor ca sa pastrez un aer constructiv pentru salvarea zonei si a ceea ce a mai ramas din activitatea miniero-energetica. Iar dumneavoastra ati actionat fara niciun fel de emotie, fiindca la o simpla remaniere plecati si nu dati socoteala oamenilor al caror destin l-ati decis.
Domnule prim-ministru, Dacian Ciolos, va rog sa fiti TEHNOCRAT si sa interveniti. Opriti subminarea economiei nationale derulata ani la rand prin societati din judetul Hunedoara. De la an la an imbunatatiti formula si ingropati inca „un deget” din speranta nutrita de romanii care nu agreeaza interesele unor grupuri nefaste economic si social.
Astept raspunsurile dumneavoastra, cu celeritate!
Senator, Haralambie Vochitoiu