Pentru cã si-a aruncat copilul în Jiu, mama din Lupeni trimisã în judecatã pentru omor calificat

Tânãra din Lupeni care si-a aruncat pruncul nou-nãscut în apele Jiului a fost trimisã în judecatã. Simona Andreea Papp a fost trimisã în judecatã, într-un dosar care are ca obiect “omorul calificat”.

Femeia este acuzatã de uciderea copilei pe care a nãscut-o în noaptea de 28/29 februarie, în baia locuintei sale. Cadavrul a fost descoperit de localnici a doua zi, aruncat în apele râului Jiu, ce traverseazã localitatea. Mama acestuia a declarat cã s-a speriat, crezând cã pruncul pe care l-a nãscut în baie a murit. De aceea a decis sã scape de cadavru. Timp de câteva zile, tânãra a fost internatã în spital, în urma unei hemoragii grave, suferite dupã nastere. Potrivit noului Cod Penal, femeia riscã sã stea pânã la 25 de ani dupã gratii.

“Omorul calificat se pedepseste cu detentiune pe viatã sau închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitãrii unor drepturi”, se aratã în noul Cod Penal. Femeia le-a declarat anchetatorilor cã si-a sufocat pruncul de rusine, ”ca sã nu râdã lumea de mine cã fac în fiecare an copil”. Tânãra mai are doi copii minori. Anchetatorii au stabilit cã tânãra mamã a actionat cu discernãmânt si la audieri le-a spus anchetatorilor cum a procedat. Imediat dupã nastere a omorât nou-nãscutul iar mai apoi a mers pe malul Jiului de Vest si a aruncat trupul în apã. Simona Andreea Papp a mai încercat sã-i convingã pe anchetatori cã fetita s-a nãscut moartã si din acest motiv s-ar fi speriat si a încercat sã scape de cadavru. Expertiza medicilor legisti au contrazis-o, acestia stabilind cã fãtul era viabil si s-a nãscut la termen având o greutate idealã, putin peste 3,2 kilograme.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.