Circulatia pe artera rutierã din Defileul Jiului va fi restrictionatã în scrut timp. Constructorii se pregãtesc de ample lucrãri. Care vor impune interzicerea circulatiei pe anumite intervale orare, dar, ne promit cã terminã lucrarea.

Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România urmeazã sã instituie restrictii, pentru conducãtorii auto, în Defileul Jiului. Drumarii au fost anuntati deja de cãtre constructor, care vrea închiderea temporarã a traficului pentru  executarea lucrãrilor care au mai rãmas din contract. Potrivit lui Ion Tudor, seful Sectiei Târgu Jiu a Drumurilor Nationale, mai sunt de realizat trei obiective importante înainte de turnarea stratului de uzurã pe DN 66 Bumbesti-Jiu – Petrosani si acestea vor impune restrictionãri în trafic.  „În perioada urmãtoare si, mai ales în perioada sãrbãtorilor pascale, se lucreazã doar în afara spatiului carosabil. Se circulã în continuare pe managementul de trafic aprobat, cu restrictii doar în zona unde sunt lucrãrile, iar, unde se impune, cu dirijarea de cãtre piloti. În momentul în care  constructorul este pregãtit sã desfãsoare  activitãti, care impun închiderea circulatiei, vom informa în timp util participantii la  trafic de pe DN 66 în Defileul Jiului”, a declarat Ion Tudor, sef CNADR Gorj.
Proiectul de  reabilitare a DN 66 pe tronsonul Bumbesti-Jiu – Petrosani  în Defileul Jiului are o valoare de aproape 185 de milioane de lei. Lucrãrile au fost câstigate de un consortiu condus de societatea spaniolã Copisa Constructora Piraneica si acestia vor mai lucra pânã în aceastã toamnã.  „Asfaltul se va turna fãrã probleme în aceastã varã, inclusiv uzura. Este parcarea de la Lainici, de la mãnãstire, unde vor mai fi lucrãri de amploare si podul de peste Jiu, în aval de mãnãstire, unde  este posibil sã  prelungeascã perioada de executie”, a mai spus Ion Tudor.  Drumul National 66, în lungime de 32,5 km, face legãtura între judetele Gorj si Hunedoara. Mai sunt de asfaltat doar câtiva kilometri de sosea, însã, totul  depinde acum si de cum va evolua  vremea, asa încât constructorii sã nu fie întrerupti de ploi.

Diana Mitrache