Vochitoiu ar putea lua locul lui Avram la CJH

PP-DD a luat locul PRM dupa alegerile din 10 iunie. Acolo unde nu exista majoritati, viceprimarii, consiliile locale si cel judetean depind de negocierile cu minoritarii alesi, exceptand USP. Haralambie Vochitoiu, presedinte judetean al PP-DD, are mari sanse de a deveni vicepresedinte al Consiliului Judetean, precum Costel Avram in urma cu patru ani.

In circa 28 de localitati din judetul Hunedoara, PP-DD a cam stricat ploile partidelor politice in consiliile locale si in cel judeten rupand serios din voturile celorlalti. In Valea Jiului, viceprimarii si majoritatea care se va forma in consiliile locale de la Petrila, Petrosani si Aninoasa depind de PP-DD. Ca urmare, in urma redistribuirilor, se vor purta negocieri cu formatiunea politica in cauza.

Liderul judetean al PP-DD, Haralambie Vochitoiu, a precizat ca exista doua variante care se vor transa dupa redistribuirea mandatelor in Consiliul Judetean Hunedoara, avand in vedere ca USL are circa 50 la suta din total voturi exprimate, USP – circa 26 si PP-DD – 12.

”Asteptam stabilirea numarului de mandate pe partide in Consiliul Judetean. In aceasta dupa amiaza (ieri – n.n.) se va face acest lucru. Noi avem posibilitatea sa luam mandatul de vicepresedinte si sa facem echipa cu USL la nivel judetean. Daca acest lucru se va intampla, vom merge si in teritoriu pe aceeasi linie, pentru ca nu putem merge la judet cu unul, iar dincolo cu altii. Daca nu se va intampla asa, vom negocia punctual in fiecare localitate functie de situatiile existente. Am avut deja discutii, dar nu am hotarat nimic pentru a vedea cum va fi la judet. Bucurestiul mi-a dat mana libera sa fac cum este mai bine” – a declarat Haralambie Vochitoiu, presedinte PP-DD filiala judeteana Hunedoara.

La Petrila situatia este extrem de colorata: USP – 5 consilieri, cu unul mai putin decat legislatura trecuta, PSD – 5 in loc de 8, deci o scadere majora, PNL – 3, PC – 3 si PP-DD – 3. Aici, foarte multi il dau ca viceprimar pe reprezentantul PP-DD, altii spun ca va fi o surpriza de proportii.

La Petrosani, lucrurile par mai simple: USP – 9 consilieri, PSD – 8 consilieri, PP-DD – 2, ca urmare negocierea cu PP-DD se impune daca nu cumva USP isi da mana cu USL.

Aninoasa este de asemenea foarte pestrita: USL – 4 consilieri, USP – 4, PAS – 2, PP-DD – 2, PRM – 1. Va fi greu pentru Nicolae Dunca, noul primar, sa-si coaguleze o majoritate in consiliul local, acesta declarand ca nu poate fi vorba de un viceprimar ca Ilie Botgros sau Mihaita Nistor, ci il prefera pe Adrian Albescu.

O situatie asemanatoare celei de acum a PP-DD, de care depind viceprimari si majoritati in consilii, dar mult mai simplu,  a avut PRM in legislatura trecuta unde, in cateva localitati si Consiliul Judetean, Costel Avram a facut jocurile si a devenit chiar el vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, pana in prezent.

Ileana Firtulescu

3 comentarii la „Vochitoiu ar putea lua locul lui Avram la CJH

 • 12 iunie 2012 la 21:36
  Permalink

  Nu-i puteti compara pe cei 2!!
  Primul a dat dovada de probitate morala dar al doilea…… cel care se pregateste acum sa preia vicepresedintia este un curcubeu!!

  Răspunde
 • 13 iunie 2012 la 04:58
  Permalink

  Sa dovedit ca acest Vochitoiu este un mincinos (sondajele sale il dadeau de 2 ori primar de Petrosani iar acum il dadeau presedinte de CJ) . Vochitoiu nusi platea angajati de la firmele lui.

  Răspunde
 • 13 iunie 2012 la 22:24
  Permalink

  Nu esti intreaga la minte si la fire,Corinutzo,Costelus Avram al tau a dat dovada de probitate morala cand si-a batut joc de hunedoreni cu pretul apei enorm in comparatie cu celelate judete ale tarii, cu faptul ca s-a imbogatit din afaceri cu statul prin tot felul de ticalosii financiare impreuna cu fratele Molot, cu umilirea unor angajati si a unor subalterni politici ori administrativi, cu batjocorirea imaginii istorice a marelui Avram Iancu pe care si-a asociat-o cu „imaginea” sa?! Asta numesti tu probitate morala? Nu ti-e rusine si teama de Dumnezeu sa faci asemenea afirmatii?
  Nu afirm ca Vochitoiu ar fi un inger comparativ cu Costelusul tau, dar cel putin nu a facut afaceri cu statul,chiar daca se mai plang unii fosti angajati de-ai sai de faptul ca i-a dat afara,poate ca a avut dreptate sa-i dea afara,oricum, nu are „bube” in cap ca masonul asta indracit si hot de Avram…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.