“Marea familie” a Partidului National Liberal este de fapt marea destrãmare. Lantul de iubire nici nu s-a sudat, iar rezultatele se vãd. Duminicã seara, scena politicã din Valea Jiului a mai cunoscut un rãsunet. Costel Avram, un liberal al ultimilor ani, se retrage din politicã.

Totul, dupã ce a aflat cum stau lucrurile în organizatia de la Petrila, pe care a înfiintat-o în urmã cu ceva timp, dar si dupã ce a tot fãcut lobby pentru presedintele Bogdan Tâmpãu, care i-a tras plasa si l-a promovat pe Ilie Pãducel, nimeni altul decât cel care îl sãpa la canalizare.

„Astãzi, 17 aprilie, sunt nevoit sã renunt la calitatea de politician liberal. Vã asigur, dragi colegi care ati fost parteneri umãr la umãr, cã am fãcut tot ce este omeneste posibil sã rezist pentru a continua din interior sã muncim împreunã pentru a atinge standardul la care ne-am angajat în fata alegãtorilor. Trãiesc momentul în care omul Costel Avram are nevoie de un „respiro politic”, ceea ce presupune o pauzã pe scena politicã hunedoreanã. Decizia mea are la bazã un istoric stufos pe care, timp de mai multe luni, am încercat sã îl înteleg, tocmai pentru a nu fi acuzat cã sacrific partidul din cauza unor imaturitãti ale unuia sau altuia”, se aratã în comunicatul remis presei si semnat de Costel Avram.

Avram li s-a adresat si colegilor sãi liberali din Petrila, cãrora nu a uitat sã le arate cum a fost introdus pe usa din dos, dar în prima pozitie, Ilie Pãducel. „La intrarea domnului Pãducel în partid nu i s-a impus sã adere la valorile liberale, ci nouã ni s-a cerut sã ne coborâm standardul si sã devenim asemenea fostului nostru adversar politic. Mã vãd astfel pus într-o situatie imposibilã. Orice reusitã a echipei lui  Ilie Pãducel este o înfrângere a liberalismului si o trãdare a electoratului PNL.”, a mai scris Costel Avram în scrisoarea adresatã liberalilor sãi.  Costel Avram spune cã se retrage deocamdatã de pe scena politicã si nu mai vrea sã se implice deocamdatã, cãci are nevoie de „un respiro politic”. La împãrtirea pozitiilor, pe listele de la Petrila, liberalii lui Costel Avram si el însusi au primit pozitii mult prea în spatele clasamentului, asa încât sã le mai convinã sã fie liberali si nici nu mai vor sã îi aducã voturi lui Ilie Pãducel, asa încît, cel putin Costel Avram se retrage din partid.

Ilie Pãducel: “Nu avem probleme la PNL Petrila”

Presedintele liberalilor petrileni sustine cã în cadrul formatiunii politice nu existã nicio problemã.  “Nu avem probleme la PNL Petrila. Am definitivat lista pentru consiliul local, nu avem probleme. Demisia domnului Avram este un act de vointã unilateralã. Nu stiu ce l-a ambitionat, a fost o surprizã si pentru mine decizia domnului Avram”, a declarat Ilie Pãducel, presedintele PNL Petrila.  Presedintele PNL Hunedoara, Bogdan Tâmpãu nu vrea sã comenteze decizia lui Costel Avram.  “Si-a dat demisia, este un act unilateral, nu comentez. Înainte de alegerile locale întotdeauna existã genul acesta de frãmântãri, de tensiuni. Nu ne vor afecta ca si scor”, a declarat Bogdan Tâmpãu, presedintele PNL Hunedoara.

Ce a clãdit Molot în ani s-a nãruit în câteva luni

Fostul presedinte al PNL Hunedoara, Mircea Ioan Molot declara în urmã cu câteva sãptãmâni cã la preluarea frâielor partidului avea la nivel judetean doar doi  primari PNL, iar acum numãrul acesta trece de 40.  “Eu când am intrat în PNL erau doi primari si un viceprimar si am fost o echipã care am construit PNL-ul ãasta si chiar dacã între mine si Mircia Muntean se spune cã este o luptã, trebuie sã recunoastem cã am fost o echipã imbatabilã atunci, pe care dupã aceea din 2010 eu l-am dezvoltat. Acum sunt  42 de primari si m-as bucura si le spuneam cã au gãsit partidul pe tãvi, pe pãlmi. Ar fi pãcat sã nu obtinã rezultate la fel de bune”,  a subliniat  în urmã cu câteva sãptãmâni Mircea Ioan Molot, fostul presedinte al PNL Hunedoara.  Astfel, marele Partid National Liberal se destramã cu fiecare zi care trece. Existã probleme în toate organizatiile locale, chiar dacã lucrul acesta nu este recunoscut de conducerea judeteanã.

Diana Mitrache