Doar la EM Livezeni, subunitate ce apartine Complexului Energetic Hunedoara, mai multi sefi care ar fi trebui pensionati de mai multã vreme au încasat lefuri lunare chiar si de 9000 de lei, sustin ortacii. Acestia cer trimiterea la pensie a directorilor si sefilor care nu-si mai au rostul într-o subunitate cu activitate restrânsã.

Mai multi angajati ai Complexului Energetic Hunedoara au intrat în preaviz, acestia urmând sã fie pensionati fortat în cadrul planului de reorganizare a  companiei energetice. Problema cea mai mare este, spun ortacii, cã sunt dati afarã oameni cu care nu se face nici o economie.  ”La EM Livezeni, din ceea ce stim noi, cinci sefi care au îndeplinit conditiile de pensionare de mai multã vreme, unii de ani de zile, au încasat salarii lunare de pânã la 9000 de lei fiecare. Cu productia ei nu mai au treabã de multã vreme, taie frunzã la câini ca sã le intre leafa. Sã-i trimitã la pensie, sã plece acesti dinozauri pusi politic si sustinuti politic. Doar cu acestia cinci se face o economie lunarã de mai bine de jumãtate de miliard de lei vechi si este vorba doar de o minã. Scãpati-ne de dinozauri, vrem sã plece la  pensie!”, sustin ortacii. Acestia au cerut si în urmã cu câteva luni disponibilizarea  directorilor care au îndeplinit conditiile de pensionare. Pe de altã parte, si sindicatele acuzã actuala conducere cã-i obligã pe muncitori sã plece din sistem.

”Pentru a se dovedi încã o datã incompetenta managerialã de la conducerea CEH, dar si faptul cã existã o structurã mafiotã care conduce acest complex, sefii care au conditii de pensie si despre care se cunoaste foarte bine ca au avut si au implicatii în activitãti ilegale atât în termocentrale cât si în minerit sunt lãsati  sã-si continue activitatea în timp ce muncitori cu salarii de 1500 lei sunt chemati de acesti sefi pentru a li se comunica cã le-a fost desfiintat postul”, declarã Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Maximilian Gânju