Dragii mei alegatori,

Va scriu intr-un moment in care jocurile sunt facute si cand, vorba francezului, nu se mai poate face nimic. Incerc sa ma detasez de cele intamplate duminica, la vot, si ma adresez dv. cu seninatate si recunostinta. Am sentimentul ca tot ceea ce a depins de mine insumi am facut. Implinesc in aceasta luna 43 de ani si, pana la aceasta varsta, am fost ales, datorita dv., de doua ori vicepresedinte al Consiliului judetean. Nu e putin lucru. Acum, ma aflu intr-un moment de cumpana.

Partidul Romania Mare nu a reusit, la aceste alegeri, sa depaseasca pragul electoral. Sunt ferm convins ca, din aceasta pricina, legislativul hunedorean va fi, in urmatorii patru ani, mai sarac cu o voce care nu se va mai putea auzi intr-un cadru oficial.

Mi-am dat seama, tarziu, ca poate ar fi trebuit sa ascult glasul strazii si sa prezint electoratului figuri noi si mesaje mai aproape de sufletul dv. Jumatatile de masura se sanctioneaza si de catre Cel de sus si de catre electorat.

Acum, dupa incheierea razboiului (electoral), constat, cu amaraciune, ca lumea nu vrea sa auda adevarul ci vrea sa asculte din gura politicienilor doar adevarul care le convine.

Eu v-am spus, in cunostinta de cauza, ceea ce poate si ceea ce nu poate sa faca un consiliu judetean si presedintele acestuia. O buna parte dintre dv. ati dat crezare unui partid care a facut promisiuni fantasmagorice si ati preferat ca el sa va reprezinte in interesele. Din pacate, cat de curand, va trebui sa-l credeti si atunci cand va trebui sa va spuna ca totul nu a fost decat un balon de sapun, frumos stralucitor dar inconsistent si extrem de perisabil.

Pe de alta parte sunt fericit ca ati tinut cont si de sfatul meu si ati sustinut, prin votul dv. realegerea presedintelui Consiliului Judetean Mircea Ioan Molot si a primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi pentru un nou mandat. Poate ca in cele ce vor realiza ei in viitor va fi si o parte din ceea ce visam sa facem impreuna.

Dragi oameni buni,

Orice sfarsit presupune un nou inceput. Un nou drum, un alt mod de a vedea lumea, poate aceeasi prieteni si, cu siguranta, aceeasi viata dedicata adevarului si credintei. Va multumesc din suflet ca mi-ati fost prieteni adevarati si ca va simt, in continuare, alaturi de mine atat la bine cat si la rau. Partea trista acestei intamplari este ca, de aceasta data, nu am fost prea multi. Sau, mai exact, nu am fost suficienti.Sper sa redevenim si ceea ce am fost odata. La buna vedere!

Costel AVRAM

(inca) vicepresedinte al Consiliului judetean Hunedoara