Dupã 300 de kilometri de mers de jos, minerii si energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia au fost amãgiti cu încã un protocol.

Primii care au pornit în marsul disperãrii spre Bucuresti au fost minerii din Gorj, iar pe parcursul zilei de sâmbãtã lor li s-au alãturat si câtiva zeci de mineri si energeticieni de la Complexul Energetic Hunedoara. Vicepremierul României, Costin Borc a discutat cu protestatarii, iar solutia a venit repede. A fost încheiat un nou protocol. Atâtea protocoale au fost încheiate de-a lungul timpului cã nici nu li se mai tine minte numãrul, iar promisiunile fãcute au fost încãlcate.

“Nu sunt multumit niciodatã. Nu sunt multumit cã cu toate cã am initiat acest protest extreme si am arãtat câtã nedreptate i se face populatiei României, populatia României încã doarme. Sper ca acest protest extreme sã trezeascã românii la realitate, sã vadã realitatea, adicã sã-i vadã pe cei care furã si sã ia atitudine împotriva celor care furã pentru cã  acest furt distruge si companiile nationale energetice”, a declarat pentru Cronica  Vãii Jiului, Dumitru Pârvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie, federatie la care este afliat si Sindicatul Muntele.  Resemnati, protestatarii se vor întoarce acasã. Astfel si liderii minerilor vin acasã cu un nou protocol.

Monika BACIU