Ministerul de Finante despre lichidatorul CEH: “Este o firmã lipsitã de experientã”

Ministerul de Finante este depãsit de situatia de la Complexul Energetic Hunedoara. Sãptãmâna trecutã, la adunarea creditorilor ar fi trebuit validat sau nu administratorul judiciar, lucru care nu s-a întâmplat.

Reprezentantii Ministerului de Finante au declarat, pentru Cronica Vãii Jiului, cã nu s-a validat administratorul judiciar pe motiv cã se asteaptã decizia instantei cu privire la acest aspect, pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia fiind înregistrat un astfel de dosar care are termen de judecatã data de 26 aprilie.

“Pe ordinea de zi nu a fost problema cu Euro Insol, ci a fost doar mentinerea sau nu a actualului administrator, acea firmã GMC din Craiova. Pe  26 aprilie, instanta trebuie sã decidã dacã acea cerere în ceea ce priveste scoaterea Casei de Insolventã de la Craiova si cam asta a fost si punctul de vedere al reprezentantului Ministerului Finantelor, reprezentant care de fapt, nu e nimeni altcineva decât ANAF în teritoriu, care a explicat cã trebuie sã vedem si decizia instantei cã degeaba numesti într-o astfel de sedintã pe altcineva si instanta decide cã lucrurile nu sunt tocmai în regulã. E un punct foarte important decizia instantei”,  au declarat pentru Cronica Vãii Jiului, reprezentantii Ministerului de Finante.

Motivul pe care s-au bazat cei de la Ministerul de Finante este faptul cã actualul administrator judiciar numit de Tribunalul Hunedoara nu are experienta necesarã pentru a coordona activitatea de la Complexul Energetic Hunedoara.

“Am înteles cã e vorba de o firmã lipsitã de experientã, de o firmã înfiintatã mai nou si ANAF-ul când se uitã si dã un vot atât de important are în fatã niste criterii foarte importante, printre acestea inclusiv experienta. E foarte important ca administratorul pe care îl desemnezi sã fie un profesionist si sã aibã experienta necesarã pentru a lua anumite decizii”, a mai spus reprezentantul Ministerului de Finante. La momentul  în care Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a votat pentru deschiderea procedurii de insolventã, acesta a propus drept administrator judiciar Euro Insol, lichidator cu experientã. “Se aprobã propunerea de desemnare (…) în calitate de administrator judiciar a practicianului în insolventã Euro Insol SPRL (…). Solicitarea de desemnare a Euro Insol  în calitate de administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara are în vedere în principal faptul cã acest practician este singurul din România cu experientã în reorganizarea companiilor cu profil de activitate în sectorul energetic. De asemenea, solicitarea de desemnare a Euro Insol este motivatã si de pozitia acestui practician de lider de piatã în domeniul procedurilor de insolventã ca si de faptul cã practicianul gestioneazã cu preponderentã procedure de reorganizare si a elaborat si implementat cu success planuri de reorganizare”, se aratã în hotãrârea Consiliului de Administratie al CEH din data de 28 decembrie 2015, datã la care a fost aprobatã introducerea cererii de deschidere a insolventei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.