Târgul Firmelor de exercitiu este, si în acest an, un exercitiu de afaceri, iar la Petrosani au partcipat, real, sau virtual, firme create de copii din toatã tara.

Fiecare a gândit o afacere pe care o va face profitabilã si chiar si-au adus mascote, pixuri si suveniruri, cu care sã convingã audienta si mai ales juriul. Fie cã au mers pe organizarea de petreceri, turism, ori sporturi, inclusiv sportul mintii, toti copiii s-au gândit la lucruri inedite, iar oamenii mari se pot inspira oricând din lectiile lor. Sunt doar firme de exercitiu, dar fiecare a apelat la costume, îndemnuri, recuzitã si suveniruri, ca sã fie cât mai bine apreciat.

„Ne-am prezentat cu o firmã de exercitiu care se ocupã cu sahul. Dãm lectii de sah, table, facem piese.Credem cã sahul este util si asta promovãm noi.  Lumea ar trebui sã se aplece mai mult asupra sahului, pentru cã este un sport care ne dezvoltã creierul”, a spus unul dintre tinerii veniti din Bucuresti la acest târg din Petrosani.

Din estul Vãii Jiului, o firmã vine sã ne invite în Petrilaland. „Este singurul parc acvatic, în care oferim diferite servicii. Avem foarte multe piscine pentru copii, adulti. Oferim diverse servicii, cum ar fi sauna turceascã, dar avem si animatori pentru copii. Oferim diferite jocuri, regim hotelier, cu oferte pentru sejururi de Pasti si Crãciun si vã asteptãm cu mult drag”, ne-a explicat cea care reprezinta afacerea.

Si dacã asa nu v-ati lãsat convinsi, stati sã vedeti, cã unii au descoperit diamantele si fac bijuterii. Ei vin tocmai din Bucuresti si sunt la mare concurentã cu un magazin de fashion. Si i-am gãsit si pe cei care vã decoreazã grãdina. ”Firma noastrã se ocupã cu peisagistica, amenajarea grãdinilor interioare, exterioare, gazonare, tot ce tine de spatiile verzi”, ne-au explicat alti liceeni bucuresteni. Este cea de a VI-a editie a Târgului de exrecitiu si participarea a fost una pe mãsurã. „Anul acesta avem o noutate. Firmele pot participa si indirect, avem 27 de firme din tarã care au participat asa, din Baia Mare, Iasi, Constanta, Sibiu, iar 21 de firme sunt prezenta aici si vin de la Bucuresti, Hunedoara, Petrosani si Petrila. Ce apreciem la ei? Creativitatea, ca de fiecare datã, spontaneitatea si originalitatea copiilor”, a declarat Otilia Huszar, organizatoare de la Colegiul Economic „Hermes” Petrosani. Aveti aici si rezultatele concursului: https://sites.google.com/site/targulfirmelordeexercitiu/rezultatele-targului

Diana MITRACHE