Daca aveti timp, sâmbata sunteti asteptati în centrul civic, în zona de la capatul Bulevardului, unde vor fi expuse batrâne doamne, cu caroserie, care au circulat si inca mai circula pe strazile noastre. Organizatorii spun ca vor avea si piese nou-noute si ca îi lasa pe vizitatori sa aprecieze care este cea mai interesanta piesa a lor.
Masina de militie, un ARO de pe vremuri, motociclete sau dubite de la Volskwagen au fost, pe rând, vedetele retroparadelor anterioare, dar, de data aceasta, organizatorii spun ca mizeaza si pe ceva nou. Vechile masini, iesite din uz pentru unii, dar atât de comode si bune în trafic, pentru colectionari, ne vor încânta în expozitia ce va avea loc, ca de obicei, în zona CEC. „Suntem deja la a VI-a editie a Retroparadei Primaverii, eveniment, care, speram noi, sa se desfasoare pe vreme buna. O sa vedeti, în mare parte, masinile pe care le stiti. O sa fie si colegii din Deva si Hunedoara. Cine va fi vedeta? Asta o sa va dezvalui mâine si va fi elementul surpriza”, a spus Nicolae Gherghin, organizatorul manifestarii.
Colectionarii de masini sunt oameni care investest mii se euro în pasiunea lor, cauta mereu ceva vechi si fac din caroseriile uzate, adevarate doamne pe 4 roti, spre deliciul celor care le vor privi. De un astfel de spectacol vechi vom avea parte si sâmbata, de dimineata si pâna seara.

Diana Mitrache