Controversatul afacerist dat în urmãrire generalã si internationalã a fost executat silit în baza unei sentinte emisã de Judecãtoria Petrosani, pentru o datorie cãtre Apa Serv Valea Jiului.

Suma pe care Alin Simota o avea de achitat în baza facturilor restante este uluitoare, respectiv 166,43 de lei. Chiar dacã este modicã pentru un afacerist aflat în Top 300 în urmã cu câtiva ani, Alin Simota n-a achitat-o si a ajuns sã fie executat silit de un executor judecãtoresc. Magistratii Judecãtoriei Petrosani au încuviintat solicitarea.

”Dispune încuviintarea executãrii silite a titlului executoriu reprezentat de sentinta civilã nr. 4518/CC/ 17.09.2015 pronuntatã de Judecãtoria Petrosani, în dosarul nr. 4025/278/2015, irevocabilã, pentru suma de 166,43 lei, cuprinzând debitul, penalitãtile de întârziere si dobânzile calculate în continuare pânã la data plãtii efective a debitului, cheltuieli de judecatã stabilite prin titlu executoriu, precum si cheltuieli fãcute de creditor cu formularea cererii de încuviintare silitã, sumã ce va fi actualizatã pânã la data plãtii efective, la cererea creditoarei S.C Apa Serv Valea Jiului reprezentatã prin director general Costel Avram”, se aratã în solutia definitivã a magistratilor. Alin Simota mai are si alte dosare pe rolul Judecãtoriei Petrosani pentru datorii, iar Directia Regionalã a Finantelor Publice Timisoara încearcã sã-si recupereze sumele pe care afaceristul ar fi trebuit sã le vireze la bugetul statului.

Judecãtorii l-au citat pe Alin Simota sã se prezinte la termenul din data de 21 aprilie a.c., dar au cerut ca ANAF sã facã demersuri pentru indicarea noului domiciliu al lui Simota Alin. Cum controversatul afacerist a fugit, iar unele voci sustin cã s-ar afla într-un stat care nu are semnat acord de extrãdare cu România, procesul ar putea merge înainte si în lipsa sa.

Maximilian Gânju