Pregãtirile gratuite cu profesorii universitari, neinteresante pentru elevii din Valea Jiului. De câteva sãptãmâni, la nivelul institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului se organizeazã pregãtiri pentru elevii claselor a XII-a care vor sustine examenul de bacalaureat în acest an. Profesorii universitari îsi oferã serviciile în mod gratuit, dar nu prea au cui.

“Noi am realizat un protocol cu Inspectoratul Scolar Judetean, cu liceele din Valea Jiului si din judet sã participe la meditatii, la pregãtirea absolventilor pentru a reusi sã trwacã examenul de bacalaureat  si implicit sã devinã studenti ai universitãtii noastre. Am demarat un program de pregãtire în zilele de sâmbãtã si duminicã, din pãcate vin, dar nu câti am dori noi sã vinã dintre  elevii de clasele a XII-a. Am fãcut si promovare în ideea cã ar putea cunoaste mai bine preocupãrile noastre, modul în care noi dorim sã îi ajutãm sã promoveze aceste examene, mai ales la matematicã, fizicã si informaticã. Din pãcate nu au venit multi, sperãm sã înevete sau sã vinã mai târziu, dupã ce mai parcurg câteva etape de pregãtire si la licee”,  a declarat Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani. Nivelul de pregãtire este corelat cu programa scolarã a elevilor, profesorii universitari tinând cont de curriculumul scolar. Chiar si asa numãrul celor care se prezintã la pregãtire este mai mult decât redus, iar cei care vin sunt acei elevi care ar intra la orice facultate din tarã.

“Vin cam între 5 si 15, destul de putini. Nouã ni se pare putin, probabil cã multi se sperie cã am încercat sã facem exercitii sau probleme de nivel ridicat, dar nu este asa. Noi ne limitãm exact la subiectele care au fost date în ultimii 5 ani la examenul de bacalaureat. Cei care se prezintã la aceste ore sunt si cei care au acumulat ceva cunostinte, sunt interesati si nu vor avea probleme la promovarea bacalaureatului. O parte dintre ei sunt si cei care ar veni nu numai la noi, ci ar face fatã si la o altã universitate din tarã. Nivelul nostru de pregãtire este cam acelasi cu al celorlalte universitãti din România”, a mai precizat sursa citatã. Astfel, elevii care întâmpinã dificultãti sunt total dezinteresati de pregãtirile oferite de profesorii universitari de la Petrosani.

Monika BACIU