Clubul IMPACT AREA ce îsi desfãsoarã activitatea în cadrul Colegiului National “Mihai Eminescu” Petrosani organizeazã a doua editie a evenimentului “BIBLIOTECA VIE”, o campanie cu tematica diversitãtii si anti-discriminãrii, combãtând stereotipuri si prejudecãti.

Când? În perioada 18 – 20 aprilie 2016 între orele: 15:00 – 19:00.

Unde? La Yoyo’s Irish Pub Petrosani.

De ce sã participi?

Pentru cã este o experientã ineditã adresatã tuturor vârstelor care vã este împãrtãsitã de un grup de 30 de liceeni care vor efectua activitãti de organizare efectivã a evenimentului si de implicare a cel putin 15 persoane din comunitatea localã care vor reprezenta cãrtile vii.

Pentru cã este o activitate cu totul “altfel” în scoala altfel.

Pentru cã nu e de ajuns “sã judeci o carte dupã copertã”, fie ea vie sau nu, iar noi vã oferim ocazia sã aflati adevãratele povesti din spatele acelor “coperti”, adicã din spatele a ceea ce se spune sau ce se crede despre ele tocmai de la sursa principalã.

De ce Bibiotecã Vie?

Biblioteca Vie functioneazã ca o bibliotecã obisnuitã – cititorii vin si împrumutã cãrtii vii pentru o perioadã limitatã de timp. Dupã ce acestia citesc o carte, o returneazã în bibliotecã, si dacã vor, pot sã mai împrumute o altã carte.

De asemenea, Biblioteca Vie permite participantilor sã intre în contact cu oameni asupra cãrora planeazã tot felul de stereotipuri si prejudecãti si sã le afle povestea. Biblioteca Vie oferã spatiul unui dialog în care oamenii se pot descoperi pe ei si pe ceilalti, pot sã îsi confrunte stereotipurile si prejudecãtilesi pot sã îsi schimbe atitudini si comportamente.

Ce sunt CÃRTILE VII?

Cãrtile vii sunt fiinte umane care pot intra în dialog direct cu cititorul. Paginile lor sunt pline de povesti de viatã bazate pe experiente reale.

Vã asteptãm! Cãrtile noastre abia asteaptã sã fie rãsfoite!

Oana DINCÃ