Ministerul de Finante blocheaza activitatea Complexului Energetic Hunedoara. Astazi, la sediul Complexului Energetic Hunedoara a avut loca adunarea creditorilor. Doua puncte majore au fost de discutat, iar ambele s-au blocat din partea Ministerului de Finante.
Craiovenii ramân, inca, lichidatorii CEH
Unul dintre puncte discutate a fost cel legat de administratorul judiciar. Creditorii ar fi trebuit sa voteze pentru confirmarea administratorului judiciar.
“Votarea unui alt administrator judiciar nu s-a facut pentru ca MInisterul de Finante trebuia sa desemneze un administrator dintr-o lista, lucru pe care nu l-a facut. Astfel, nu s-a votat pentru un nou administrator. Deocamdata ramâne administrator judiciar provizoriu Casa de Insolventa GMC Craiova ”, a declarat pentru CRONICA VAII JIULUI, Dan Agrisan, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.
Astfel, ramâne la decizia instantei cine va fi administratorul judiciar al CEH, pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia fiind inregistrat un dosar in acest sens care are termen de judecata data de 26 aprilie.
Fara comitet al creditorilor
Complexul Energetic Hunedoara nu are nici comitet al creditorilor. Si asta tot din cauza Ministerului de Finante.
“Nu exista nici comitet al creditorilor pentru ca Ministerul de Finante s-a nominalizat sa faca parte din comitetul creditorilor, dar nu avea mandat sa propuna si restul membrilor de 2 sau 4 si asa ca s-a ramas si fara comitet al creditorilor. Asta inseamna ca doamna Durlanescu de la Casa de Insolventa va solicita instantei sa numesca un comitet provizoriu al creditorilor care sa fie apoi confirmat sau nu. Asta inseamna ca nu inaintam. E vorba ca in perioada asta comitetul creditorilor ar fi putut sa aprobe lucruri pe care nici eu ca administrator special, dar nici administratorul judiciar nu puteau sa le aprobe, adica niste vânzari de bunuri. Fara sa avem un comitet al creditorilor nu putem sa facem lucrul acesta”, a mai spus sursa citata.
Monika BACIU