CFR Cãlãtori informeazã cã în luna aprilie 2016 – luna curãteniei – a fost demaratã campania Trenuri curate – cãlãtorii minunate, ce se desfãsoarã la nivel national, în trenuri si alte locatii feroviare.

Campania constã în diferite actiuni de curãtenie si igienizare, se bazeazã pe eforturile comune ale feroviarilor, pasionatilor de cãlãtorii cu trenul si pasagerilor, si are scopul de a oferi publicului un climat  plãcut de cãlãtorie.

„Meritãm cu totii trenuri curate si cãlãtorii de calitate. Dorinta de schimbare nu stã într-un salariat, se regãseste în fiecare dintre noi si porneste de la valori individuale si mentalitãti. Sperãm cã eforturile tuturor celor implicati vor fi apreciate si respectate de cãtre noi toti. Un tren curat înseamnã o cãlãtorie civilizatã. Numai ÎMPREUNÃ vom reusi!”, a declarat Directorul General al CFR Cãlãtori, Iosif Szentes.

În ceea ce priveste activitatea CFR Cãlãtori, campania Trenuri curate – cãlãtorii minunate înseamnã salubrizare/ reparatii la:

-Vagoane (salubrizare radicalã, curãtare tapiterie, cabine toalete, spãlare-reparare perdele, etc.);

-Subansamble ale vagonului (demontarea si vopsirea cosurilor de gunoi, etc);

-Zona salonului si a compartimentelor (repararea melaminei deteriorate, a mecanismelor de actionare a ferestrelor, închizãtorilor si opritorilor, verificarea usilor, a mecanismelor acestora, efectuarea reglajului necesar);

-Peroane urcare si culoar lateral (verificarea si repararea sistemelor de rulare a usilor laterale si frontale, a mecanismelor de închidere-deschidere a usilor de acces în vagon si a usilor frontale actionate prin panoul electric;

-Exteriorul cutiei vagonului (spãlarea tablelor de indicatie si, unde este cazul, revopsirea acestora si refacerea inscriptiilor);

-Instalatii electrice (verificarea si repararea functionãrii instalatiilor de climatizare si ventilatie, a instalatiilor de iluminat si a dispozitivelor de afisaj);

-Subansamble cu implicare în siguranta circulatiei (verificarea subansamblelor boghiului, a timoneriei de frânã, ungerea articulatiilor, verificarea aparatelor de tractiune si legare, de ciocnire).

Pe toatã durata campaniei, mesajele vor fi transmise în trenuri si gãri. În plus, prin actiuni de voluntariat încercãm sã implicãm în mod direct cetãtenii, din partea cãrora asteptãm rãspuns si propuneri concrete pentru îmbunãtãtirea conditiilor de cãlãtorie.

Adina Pãduraru