Doi bãrbati din Lupeni, dispãruti fãrã urmã în Europa

Toatã Valea Jiului este în alertã, dupã ce familiile a doi tineri din Lupeni au început sã îi caute. Cei doi au plecat la finele sãptãmânii trecute în Austria, dar ultimele convorbiri cu apropiatii si rudele le-au avut acum câteva zile. De atunci nimeni nu stie nimic de ei si politistii încearcã sã le dea de urmã în Europa.

Cristian Raul a plecat vinerea trecutã cu un alt prieten din Lupeni într-o cursã despre care nici rudele nu stiu mare lucru. Prima datã s-a alertat logodnica acestuia, imediat dupã ce omul nu a mai rãspuns la telefon si sora bãrbatului povesteste cã deja sunt oripilati la gândul cã i s-ar fi întâmplat ceva rãu.

„El a plecat vineri dupã amiazã în Germania si logodnica lui a luat ultima datã legãtura cu el  sâmbãtã spre duminicã la ora 3,00 noaptea. Venea spre România, era în Viena.  Am înteles cã a plecat cu un prieten. Nu avem nicio pistã, nimeni nu zice nimic. Am luat legãtura cu politia din Lupeni si cu Ambasada din Austria. Nimic! Au fost pe la spitale si nu s-a constatat niciun accident de masinã din România”, povesteste Geanina Dãneasã, sora lui Cristian. Rudele tânãrului nu înteleg unde s-a rupt legãtura, mai ales cã Cristian trebuia sã ajungã luni la servici. Este paznic si are un job bine plãtit, iar luni ar fi trebuit sã îsi ducã si mama bolnavã la spital. Telefoanele sale, însã, sunt închise si nu cred cã omul avea vreun motiv sã facã asta. „Am constatat cã a avut ultima conexiune la internet la ora 9.49 în data de 10 aprilie, pentru cã ne-am conectat la un program pe care îl avea pe telefonul mobil”, spune Cosmin Pãcurar, unul dintre tinerii din Lupeni, care îl cautã asiduu, împreunã cu logodnica acestuia.

Acum, el este cãutat si de românii, soferi pe TIR, iar rudele iau în calcul toate variantele posibile. „M-au sunat foarte multi soferi de pe TIR-uri si mi-au zis dacã le dau voie sã distribuie postarea de pe facebook mai departe, mãcar dacã au vãzut masina. Dacã este arestat, mi-au zis cã nu ne vor da voie sã îl vedem. Mãcar sã stim, dacã este viu. Nu cred sã fi fãcut ceva ca sã ajungã dupã gratii, dar luãm si asta în calcul. El nu se ocupã cu prostii, are un loc de muncã stabil”, a mai adãugat Geanina Dãneasã, sora lui Cristian Raul.  Politistii din Lupeni au început verificãrile si unul dintre cei dispãruti are un frate în Germania, care si el l-a dat dispãrut. Masina cu care  a plecat este un Ford, cu numãrul de înamtriculare HD 92 RIK. „Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã de cãtre prietena bãrbatului respectiv, cu privire la faptul cã acesta, începând cu ziua de luni nu mai rãspunde la telefonul mobil, prin urmare, politistii au demarat anumite verificãri, inclusiv în Ungaria si Austria, unde acesta s-ar fi putut afla. Verificãrile vizeazã identificarea bãrbatului si clarificarea situatiei acestuia”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Toti cei care au cunostintã despre soarta celor doi sunt rugati sã apeleze la 112, sau sã contacteze cel mai apropiat post de politie.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Doi bãrbati din Lupeni, dispãruti fãrã urmã în Europa

 • 13 aprilie 2016 la 16:25
  Permalink

  E ceva adevarat din toata chestia AsTa??????

  Răspunde
  • 14 aprilie 2016 la 12:57
   Permalink

   Nu !! Au fost prinsi la furat ? is in arest (Viena )

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.