A inceput batalia pentru postul de viceprimar la Petrosani

Partidele politice cu reprezentare in Consiliul Local Petrosani poarta discutii aprinse pentru postul de viceprimar al celui mai important municipiu din Valea Jiului. Cum nici un partid sau alianta nu are majoritatea in Consiliu Local, fiecare incearca sa faca intelegeri cu restul formatiunilor cu reprezentare in CL, asa incat sa isi propulseze omul in cea de a doua functie din administratia publica locala. PDL Petrosani, care are 9 consilieri locali, ar dori sa  il pastreze pe actualul viceprimar al municipiului, Claudiu Cornea, cu care primarul reales Tiberiu Iacob – Rizi a conlucrat foarte bine.

USL, care a obtinut 8 mandate de consilier local, ar vrea la randul sau sa impuna viceprimarul, dar aici exista o problema. USL nu a cazut, inca, de acord, pe cine sa desemneze. PSD ar vrea sa mearga pe mana fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Costel Postolache, in timp ce liberalii l-ar dori pe omul de afaceri Alin Simota in functia de viceprimar..

Si PP-DD ar putea emite pretentii. Formatiunea politica a lui Dan Diaconescu a reusit sa prinda doua mandate de consilier local la Petrosani. Surse bine informate din mediul politic spun ca acestia ar fi de acord sa formeze o majoritate in CL Petrosani – fie cu USL, fie cu USP – dar la schimb cu fotoliul de viceprimar al localitatii, iar persoana desemnata sa preia aceasta functie ar fi tocmai candidatul PP-DD la functia de primar, Ion Toma.

Discutiile sunt abia in faza incipienta, insa vor trebui finalizate pana la prima sedinta a noului Consiliu Local.

Carmen Cosman

3 thoughts on “A inceput batalia pentru postul de viceprimar la Petrosani

 • 12 iunie 2012 at 21:45
  Permalink

  Daca este sa continue proiectele ar trebui sa ramana acelasi vice.
  Cei metionati nu pot fi adusi in discutie si nu ne dau prea multa incredere.

  Reply
 • 13 iunie 2012 at 05:17
  Permalink

  Claudiu Cornea este un AROGANT.

  Reply
  • 13 iunie 2012 at 09:13
   Permalink

   aroganta, infumurarea, este caracteristica PDL-istilor…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *