Directorul de campanie este anul acesta, Directia Nationalã Anticoruptie. DNA este cea care orchestreazã campania electoralã pentru alegerile locale.  Candidatii lansati cu fast deja de unele dintre partide au fost triati sau retrasi, fortat, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Cel mai recent caz este cel al candidatului PNL la primãria capitalei, Ludovic Orban. Dupã o “invitatie” la DNA acesta a iesit ca inculpat într-un dosar penal. Fostul candidat la primãria capitalei, Ludovic Orban este acuzat de sãvârsirea infractiunii de folosire a influentei în scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78 din 2000. Totodatã spune DNA cã Ludovic Orban ar fi cerut unui om de afaceri pe care îl cunostea sã îl sprijine în campania electoralã prin remiterea în numerar a sumei de 50.000 de euro cash cãtre persoane cu putere de decizie din cadrul a douã televiziuni. Cele douã televiziuni urmau sã-l promoveze pe Ludovic Orban în campania electoralã pentru locale.

Nici în Valea Jiului lucrurile nu sunt roz

Sunt candidati în Valea Jiului care stau cu sabia deasupra capului în aceastã perioadã, când DNA-ul face si desface. Unii dintre candidatii la alegerile locale, în spetã unii dintre primarii în functie care îsi mai doresc un manda în fruntea comunitãtilor locale, au mai multe plângeri fãcute la Directia Nationalã Anticoruptie. Nu este exclus ca noul “director de campanie” sã vinã sã cearnã candidatii pentru functia de primar si sã strice toate socotelile.  Rãmâne de vãzut care vor fi actiunile Directiei Nationale Anticoruptie în urmãtoarea perioadã si care dintre candidati vor mai fi înlãturati din cursa electoralã pentru alegerile locale.

Monika BACIU