Profesori someri din cauza lipsei copiilor

Zeci de profesori din judetul Hunedoara ar putea rãmâne fãrã loc de muncã. Cea de-a doua etapã de înscrieri în clasa pregãtitoare se apropie de final, iar numãrul cererilor depuse este extrem de mic în comparatie cu numãrul locurilor disponibile. Astfel, dacã pânã la începerea noului an scolar nu se va remedia aceastã problemã, existã riscul ca mai multi dascãli sã rãmânã pe drumuri.

“Au fost depuse 169 de cereri, dar procesul încã nu s-a încheiat. Acum se repartizeazã pe locuri copiii. Dupã prima etapã au rãmas neocupate 930 de locuri”, a declarat Anca Claudia, purtãtor de cuvânt al ISJ Hunedoara. Având în vedere numãrul mare al locurilor rãmase neocupate, pânã la acest moment, existã sanse ca anumite posturi sã fie desfiintate.

“Se pot desfiinta posturi. Lucrul acesta îl vor decide cei din conducerea scolilor, dar situatia se poate rezolva pânã în toamnã. Atunci vom stii cu exactitate câti copii au fost înscrisi si câte locuri au rãmas neocupate”, a mai subliniat sursa citatã. La nivelul judetului Hunedoara, au fost disponibile 3500 de locuri în clasa pregãtitoare.Copiii care nu au urmat cursurile clasei pregãtitoare nu vor mai putea fi înscrisi în clasa I, începând de anul scolar 2016-2017.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.