ZMK a dat în judecatã Consiliul Judetean Hunedoara. Pentru cã i-au fost aplicate amenzi dupã ce si-a retras masinile de pe traseul Petrila – Petrosani, firma de transport ZMK cere în instantã anularea procesului verbal de contraventie.

Pe rolul Judecãtoriei Petrosani a fost înregistrat un dosar în care firma ZMK a actionat în instantã Consiliul Judetean Hunedoara, iar obiectul dosarului este “anulare proces verbal de contraventie proces verbal nr.0000007/19.01.2016-CONSILIUL JUDETEAN HUNEDOARA”. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David, declara sãptãmâna trecutã cã societatea care a efectuat transportul în comun pe ruta Petrila – Petrosani a fost amendatã, însã nu zilnic, având în vedere legislatia în vigoare.  “Noi contestãm o amendã de 20.000 de lei”, a declarat pentru Cronica Vãii Jiului, Marga Szabo, reprezentantul firmei ZMK. “Noi ne-am îngrijit ca prin caietul de sarcini pe care l-am propus Autoritãtii Rutiere Române sã sanctionãm drastic un eventual comportament abuziv al transportatorului. Vom urmãri încasarea creantelor pe care le are ZMK. Amenda era de între 10.000 si 30.000 de lei pe zi pentru lipsa prestãrii acestui serviciu. Legislatia în vigoare nu avantajeazã autoritatea contractantã în privinta amenzilor zilnice, dar acestea sunt consistente”, a subliniat Adrian David, presedintele CJH.

Problema transportului în comun s-a rezolvat la Petrila. A fost stabilit, prin licitatie, operatorul care va presta aceste servicii. “S-a finalizat una din cele mai profunde crize ale orasului Petrila legate de transportul public. Exista o solutie intermediarã a problemei prin anumite curse speciale organizate pe ruta Petrosani – Petrila. În ultima zi a lunii martie s-a declarat un câstigãtor în urma licitatiei organizate de Autoritatea Rutierã Românã, la propunerea Consiliului Judetean si avem din nou o firmã care presteazã serviciul public de transport public local”, a mai spus sursa citatã. Încã nu a fost stabilit primul termen la care se va judeca cererea firmei de transport.

Monika BACIU