Fonduri pentru reabilitarea stadionului din municipiul Lupeni. Aflat într-o stare avansatã de degradare, stadionul din municipiul Lupeni va fi reabilitat.

Administratia localã de la Lupeni împreunã cu deputatul PSD Cristian Resmeritã fac demersuri, la nivel central, pentru a obtine finantare în vederea reabilitãrii stadionului din localitate. Banii au venit, iar lucrãrile au început.

Stadionul Minerul din Lupeni, cu o capacitate de 3000 de locuri, este cel  pe care cu câtiva ani în urmã se desfãsurau numeroase activitãti sportive, echipele de rugby si fotbal aducând performante frumoase pentru Lupeni. Dupã retragerea echipei de fotbal in anul 2010, lipsa fondurilor, dar si a unor evenimente sportive de performantã, au dus la deteriorarea acestuia. Datoritã numeroaselor solicitãri primite din partea tinerilor si nu numai din localitate, care si-au dorit foarte mult reînvierea vietii  sportive a orasului, la nivelul localitãtii existând astãzi echipe sportive de tineret si copii cu performante foarte bune,  autoritãtile locale au cãutat solutii pentru renovarea vechiului stadion si pregãtirea acestuia pentru competitii sportive, astfel încât actul sportiv sã se poatã desfãsura în conditii de sigurantã atât pentru sportivi cât si pentru participantii la evenimente.

“Ca urmare a numeroaselor  solicitãri primite la biroul meu parlamentar si la Primãria Lupeni din partea cetãtenilor, prin care ni s-a solicitat renovarea Stadionului Minerul, cel pe care cu ani în urmã se desfãsurau activitãti sportive performante, am depus un amendament la Legea Bugetului de stat pentru obtinerea surselor de finantare necesare renovãrii acestuia si aducerea lui la standardele necesare desfãsurãrii unui act sportiv de calitate, iar cei prezenti în tribune sã beneficieze de conditii decente. Obtinerea fondurilor necesare a dat posibilitatea autoritãtilor locale ca în aceste zile sã înceapã renovarea stadionului, pentru ca aici sã se poatã desfãsura activitãti sportive în conditii de sigurantã si la un inalt nivel tehnic.

În prezent stadionul a intrat în reparatii capitale, va fi renovat si dotat astfel încât  în cel mai scurt timp va fi adus la standarde care sã permitã iubitorilor sportului din Lupeni si din Valea Jiului sã se bucure de  competitiile sportive care se vor desfãsura aici în cele mai bune conditii. Consider cã este foarte important ca tinerii sã aibã o viatã sportivã activã, sportul fiind cel care contribuie la o dezvoltare armonioasã a copiilor nostri”, spune Cristian Resmeritã, deputat PSD. Deputatul Cristian Resmeritã, cel care este prezent la aproape toate manifestãrile sportive  din Valea Jiului, a preluat solicitãrile tinerilor si impreunã cu Primãria Lupeni si primarul Cornel Resmeritã, au depus toate demersurile pentru obtinerea fondurilor necesare renovãrii stadionului.

Monika BACIU