Perchezitii cu mascati la hotii din TIR-uri

Locuintele membrilor unor grupari specializate in furtul de bunuri din TIR-uri au fost perchezitionate, in aceasta dimineata de catre DIICOT. Astfel de perchezitii au avut loc in municipiul Hunedoara si in judetele Alba, Ilfov si municipiul Bucuresti.

Cea mai importanta grupare infractional organizata din zona Urziceni – Afumati, specializata in comiterea de infractiuni de furt cu consecinte deosebit de grave, de bunuri transportate in autocamioane TIR, in timpul deplasarii pe rutele de transport rutier a fost destructurata de procurorii DIICOT.

Liderii gruparii sunt din comuna Afumati, toti membri ai familiei inculpatului Porumbita Santer, care au atras in mediul infractional astfel creat si alte persoane cu preocupari similare. De asemenea, un membru important al gruparii era inculpatul Ion Danut zis „Dan Jeg”, fost membru al Clanului Camatarilor, aflat in prezent in spatele gratiilor.

Potrivit procurorilor DIICOT, un numar de 15 persoane sunt invinuite ca, in perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte si prin efractie, diverse marfuri din autovehicule de transport marfa, aflate in miscare, cu precadere pe raza judetelor Valcea, Alba, Sibiu si Hunedoara. „Autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR – ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati.

Unul dintre invinuiti, aflat in acest ultim autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota si actiona prin taierea sigiliilor si fortarea usilor din spate ale TIR-ulor, sustragand bunurile transportate”, precizeaza procurorii DIICOT. Preferate erau aparate TV, dar acestia sustrageau si tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile, care erau preluate de alti invinuti.

Erau incarcate intr-o autoutilitara,iar apoi erau depozitate in doua locatii detinute de catre invinuiti, dupa care erau comercializate in municipiul Bucuresti, in zona pietei Obor. In aceasta modalitate, membrii gruparii au cauzat un prejudiciu total de peste 300.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 20 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR- Directia de Investigatii Criminale

Carmen Cosman

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.