Elevii cu meserii

Se redeschid Scolile Profesionale dupa circa trei ani, timp in care nu s-au facut deloc inscrieri la acest tip de invatamant. Deja s-au facut adjudecat primele locuri, iar acum, liceele si colegiile tehnice sunt in plin proces de inscriere in sesiunea cu numarul doi.

“Exista un proiect al Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului prin care se doreste reintegrarea elevilor intr-un sistem de integrare profesionala prin Scoala Profesionala dupa clasa a IX-a . Proiectul a demarat printr-o prima perioada de inscrieri a elevilor existenti deja in clasa a IX-a in perioada 7 – 31 mai”, ne-a declarat Atena Vladuceanu, director la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.

La Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani sunt trei specializari pe care se anunta bataie inca de pe acum, pentru ca mai exista si o a treia sesiune undeva in toamna acestui an. “Situatia la noi la scoala pentru cele trei clase se prezinta astfel: la calificarea Frizer – Coafor- Manichiurist – Pedichiurist unde avem 28 de locuri, exista  deja 16 cereri. Pentru Mecanic Auto unde avem 14 locuri, avem 22 de solicitari, iar pentru Confectioneri Tamplarie de Aluminiu si Mase Plastice, avem 13 cereri pentru 14 locuri”, a mai spus Atena Vladuceanu.

Elevii care opteaza pentru scoala profesionala vor avea si cate o  bursa lunara de cate 200 de lei, iar practica o pot face in firme specializate. De asemenea, unele unitati de invatamant care deruleaza aceasta forma de scolarizare, pot face si repartitii pentru locuri de munca in vederea angajarii viitorilor absolventi de scoala profesionala.

Luiza Andronache

Advertisements

Un comentariu la „Elevii cu meserii

  • 13 iunie 2012 la 04:59
    Permalink

    O masura excelenta, asta cu Scolile de meserii. sa speram ca vor alege specializari utile si care se cauta pe piata muncii. Cele trei specializari de la Leonida, din Petrosani, sunt pe val. Bravo !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.