Oamenii politici pot juca si pot avea succes în comedii. Sloganul “copiii spun lucruri trãsnite” se poate aplica la fel de bine si politicienilor. Doi dintre politicienii judetului au fãcut deliciul spectatorilor sãptãmâna trecutã. Nici cele mai bune comedii nu au smuls atâtea hohote de râs cum au reusit sã o facã cei doi.

Astfel, dacã li se terminã cartiera politicã pot începe una de divertisment. Mircia Muntean spune cum a ajuns Bogdan Tâmpãu deputat al României.

“Tâmpãu este un balerin care doarme de amiazã de la 3 pânã la 5. Mã întreba lumea în cartiere unde e Tâmpãu cã e deputat de Deva? Zicea Costa nu mai întrebati cã doarme, nu l-am putut trezi. Nu îl poti trezi o zi, douã, trei, dar mã duceam cu Balint (Tiberiu Balint-n.r.) Costa (Cosmin Costa-n.r.) si cu celãlat viceprimar în cartiere? Atunci sãracul rãmânea la comandã si el era cu comanda si noi alergam pentru Tâmpãu sã îl facem deputat”, a spus Mircia Muntean în cadrul emisiunii Editie Specialã cu Alin Bena la Hunedoara TV. Dorina Plescan a fost si ea invitatã la una dintre editiile emisiunii. Candidatul Aliantei pentru Hunedoara pentru Primãria Petrosani are un program electoral SMART. Vrea sã realizeze locuri de muncã pentru tineri si nu oricum, ci prin proiecte STARTUPE.

“Cel mai important proiect mi se pare primul proiect al meu. Este realizarea urgentã de locuri de muncã prin implementarea unor proiecte smart cu implicarea tinerilor cu rezultate mari la învãtãturã cu finantare de la bugetul local si finantare cu dobândã redusã de la unitãtile bancare pentru stat UPE (startup-n.r.)… nu statupe am zis”,  a spus Dorina Plescan în cadrul aceleiasi emisiuni.  Candidatul Aliantei pentru Hunedoara este consilier judetean UNPR. La finalul mandatului, dupã ce au existat sute de discutii pe marginea gunoiului din judet, la ultima sedintã a Consiliului Judetean, Dorina Plescan a avut o nelãmurire care i-a lãsat pe toti cei prezenti muti de uimire.

“Domnule presedinte, stimati colegi, la proiectul tehnic sistem integrat de management integrat al deseurilor, la partea economicã sunt propuse patru zone de tarifare. Zona 1: Deva, Hunedoara, Orãstie; Zona 2: Brad; Zona 3: Hateg si Zona 4: Valea Jiului. In urma investitiilor fãcute, de 30 de milioane de euro, vã rog, dacã puteti, sã spuneti cetãtenilor din Valea Jiului care va fi pretul gunoiului menajer începând cu data de 1 iulie. Ca urmare a implementãrii acestui sistem nu va trebui ca hunedorenii sã plãteascã prin taxe si impozite pentru aceastã investitie de 30 de miloane de euro?”, a întrebat Dorina Plescan. Întrebarea Dorinei Plescan i-a surprins pe colegii acesteia, având în vedere numãrul mare al dezbaterilor asupra acestui proiect.

“Doamna Plescan, sunt surprins de întrebarea dumneavoastrã. Sincer, sunt surprins. Sã vã spun de ce. Noi tot votãm si tot votãm documente în Consiliul Judetean Hunedoara cu privire la acest sistem de management integrat. Ati votat un studiu de oportunitate, ati votat un regulament de gestionare a deseurilor. Pãi dumneavoastrã trebuia sã-mi spuneti mie acuma care sunt aceste coordonate. Sau nu acum, acum e târziu. Dumneavoastrã trebuia sã le spuneti demult hunedorenilor care este pretul pe care îl vor plãti. Nu se poate ca un consilier judetean, în anul 2016, când acest proiect este aproape de implementare finalã, sã întrebe într-o sedintã cât vom plãti pentru deseuri. Noi suntem cei care trebuie sã le spunem hunedorenilor cât vor plãti. Si, mai mult decât atât, trebuie sã le spunem cã este un serviciu de calitate si cu ce ne îmbunãtãteste viata si ce lãsãm în urma noastrã. Nu este o investitie de 30 milioane de euro, este una de 70 milioane de euro. Am generat investitii în aceste zone prin proiecte pe fonduri europene. Si ca sã vã rãspund la întrebare si ca hunedorenii sã nu fie confuzi în urma acestei sedinte, o sã le spun cã în primul rând vor avea un serviciu de calitate, care le va lãsa un mediu mult mai curat. Vom colecta selectiv si nu vom plãti mai mult. Intrãm în licitatii cât de curând pe acest serviciu. Pretul de pornire în mediul urban este de 7,2 lei, iar în mediul rural cred cã este de 2,8 sau 2,9 lei. Le vom spune hunedorenilor cât vor plãti în momentul în care aceste licitatii vor fi finalizate. Ne parcurgem documentele pe care le avem în fatã înainte de sedintã si o sã vedeti cã viata-i mult mai usoarã. Multumesc”, i-a replicat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Asadar, dacã politicienii rãmân fãrã loc de muncã pot începe o nouã carierã. Cea de comediant, care se pare cã unora le vine ca o mãnusã.

Monika BACIU