Pare ireal, dar chiar asa stau lucrurile. Dacã treci prin zona Judecãtoriei din Petrosani, vezi o masinã parcatã mereu în apropiere, iar în ea stã de o lunã un fost politist care nu a mai mâncat nimic de o lunã.

Fostul politist de la Vulcan, Adrian Sucilã este de peste 30 de zile în greva foamei,  în fata Judecãtoriei din Petrosani. Omul spune cã are probleme de sãnãtate, dar a primit câteva rãspunsuri de la Presedintie si de la premierul României, care îi dau putere. Iar dacã nu va reusi sã izbândeascã, va merge la CEDO.

A spus în repetate rânduri cã a fost anchetat de un organ ce nu a avut competente în privinta lui, iar vineri, 8 aprilie, s-au împlinit 30 de zile de când stã în greva foamei. Nu a mâncat nimic si starea sa de sãnãtate a devenit fragilã, însã, nu este prima datã când refuzã hrana, motiv pentru care îsi continuã protestul. „Nu o sã renunt pânã ce nu o sã scoatem ce este în spatele acestui dosar. Dacã nu merge aici, voi continua la Bucuresti si, dacã nici la Bucuresti nimeni nu va avea nimic de spus, dar, cu sigurantã, conform rãspunsurilor la petitii, sunt interesati de acest caz, atunci mã voi muta în fata sediului CEDO, cã nu am nicio interdictie sã pãrãsesc tara. Asta este. Nu mor de foame, sper. Am mai fãcut în arestul preventiv greva foamei, tot pentru o situatie similarã, vreo 25 de zile si se pare cã doar asa îmi gãsesc dreptatea”, a spus Adrian Sucilã, fost politist la Vulcan.

Adrian Sucilã s-a adresat premierului si presedintelui tãrii, cãrora le-a cerut sã se aplece asupra dosarului sãu, dosar în care a fost condamnat cu suspendare. „În urma petitiilor fãcute de mine cãtre primul ministru si presedintele României, mi-au trimis comunicare cã ambele petitii au fost înaintate Ministerului Afacerilor Interne, deci, cosider cã si dânsii si-au dat seama cã acolo este problema. Problema fiind a ministrilor de interene, este una legatã de eliberarea din structurile politiei judiciare, care nu existã si inexistenta lui conduce la judecarea întregului caz si a dosarului de cãtre o instantã incompatibilã”, a mai spus fostul politist.

În 2012, în luna iulie, politistul din Vulcan a fost arestat pentru corupere de minori si act sexual cu un minor, însã, fostul angajat al MAI contestã instrumentarea dosarului. Adrian Sucilã a sustinut cã ancheta ar fi venit în urma unui conflict mai vechi pe care l-a avut cu conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara.

S-a judecat chiar cu fostul sef al Inspectoratului, Gabriel Dumitru, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu. Fostul politist din Vulcan a mai fost condamnat la doi ani si sase luni de închisoare, cu suspendare, într-un dosar penal, în care a fost acuzat de pornografie infantilã, dar în acest dosar sentinta nu este definitivã.

Diana Mitrache