DSV Hunedoara face reautorizarea ”abatorului” din Piata Petrosani

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentarã Hunedoara vor sã se asigure cã punctul destinat sacrificãrii mieilor din cadrul Pietei Centrale Petrosani, respectã normele, desi a fost autorizat înainte de Pastele catolic.

”Punctul de sacrificare din cadrul pietei a functionat doar pentru câteva zile, asa am primit autorizatia de la DSV Hunedoara. Acum, de Pastele ortodox se face o nouã verificare si va fi autorizat din nou. Nu sunt probleme, noi îndeplinim toate conditiile”, a declarat, Sorin Cretu, seful Administratiei Pietelor Petrosani. Punctul va functiona de miercuri si pânã sâmbãtã, în sãptãmâna sãrbãtorilor pascale. Pe de altã parte, pentru Pastele ortodox, deja mai multi crescãtori de ovine au anuntat cã îsi vor desface produsele la Petrosani.

”Anul acesta vor fi multi crescãtori care vor comercializa miei si preturile vor fi destul de mici pe kilogramul de carne. Crescãtorii nu vor putea tine la pret pentru cã mieii sunt deja mari, sãrbãtorile fiind destul de târziu, în mai, iar cererea va fi pentru cantitãti mai mici. Cel mai probabil, oamenii vor cumpãra câte o jumãtate de miel si nu unul întreg cum s-ar fi întâmplat dacã Pastele ortodox ar fi cãzut la începutul lunii aprilie”, a mai precizat Cretu.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.