Patru luni insuficiente pentru un raport / Expert topografic amendat cu 200 de lei

Expert amendat cu 200 de lei. De patru ani de zile încearcã municipalitatea de la Petrosani sã scoatã din fondul forestier 46 de hectare de teren pentru a continua lucrãrile de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng.

Dupã o sentintã favorabilã municipalitãtii, Romsilva a atacat decizia, iar procesul s-a reîntors la Curtea de Apel Alba Iulia. Sãptãmâna aceasta, expertul ar fi trebuit sã depunã la dosar lucrarea de expertizã, însã acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care acesta a primit o amendã de 200 de lei.

“În baza art. 108 ind. 1 alin. 1 pct. 2 lit. c din V.Cod de Proc. Civ. amendeazã expertul numit în cauzã cu 200 lei pentru neîncadrarea în termenul stabilit de instantã pentru depunerea Raportului de expertizã. Pune în vedere expertului ca pânã la data de 25.04.2016 sã depunã Raportul de expertizã dispus, însotit de toate actele doveditoare pentru decontul final, cu respectarea prevederilor art. 22 (1) din OG 2/2000”, se aratã în solutia instantei.

Expertului nu i-au fost suficiente cele patru luni pentru a depune raportul. Acesta a avut termen din data de 20 ianuarie pânã în 6 aprilie pentru a depune actul la dosar, lucru care nu s-a întâmplat. Pânã când nu va fi datã o decizie definitivã si irevocabilã lucrãrile în Parâng sunt stopate.Autoritãtile locale încearcã prin acest proces sã nu plãteascã celor de la Romsilva taxa pentru scoaterea din fondul forestier. De cele 46 de hectare de teren depend lucrãrile la dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.