Toate privrile si marele interes în etapa de mâine sunt îndreptate cãtre Lupeni, acolo unde Hercules (locul 3) si Inter Petrila vor stabili în meci direct, cine va mai tine trena Soimului Bãita? Va fi un meci cu mare încurcãturã, mai ales dupã acel încrâncenat joc din tur (26 sept. 2016), când petrilenii au învins cu greu, cu 2-1, dupã ce oaspetii au condus pânã în min. 55 cu 1-0!

A fost un meci cu „cântec”, cu acuze la adresa arbitrajului lui Valentin Gavrilã (Criscior), devenit un arbitru extrem de controversat în ultima vreme, totul culminând cu cele douã eliminãri, în doar trei minute, la Ciorâia si Brândusa, ambii de la Hercules Lupeni, apoi Fl. Dobre de la Inter Petrila.

„Nu doresc sã îmi mai amintesc de acel joc. Ce-a fost, a fost… Important este acum sã ne vedem de joc ambele echipe si cine-i mai bun sã câstige. Eu respect Inter Petrila, am spus mereu cã au o echipã foarte bunã si mi-as dori sã joace  fotbal… numai cu mijloacele fotbalului. Nu-l avem pe Adi Farcas în poartã, suspendat, dar vom face tot ce ne stã în putintã sã învingem” a declarat Dan Voicu, antrenorul Lupeniului.

„Nu suntem disperati sã terminãm pe locul 1. Dar dacã batem la Lupeni, atunci desigur, ne gândim si acolo. Bãietii sunt hotãrâti sã câstige, avem doar o absentã, pe Horvath accidentat, dar vom lupta la victorie. Si îmi doresc cel mai mult un joc sportiv, fãrã incidente” a precizat Avram Moldovan, antrenorul de la Inter Petrila.

Celelalte echipe din Valea Jiului vor juca dupã cum urmeazã: Minerul Uricani –  Aurul Certej, un joc pe care trupa lui Traian Câmpean si Cornel Irina vor sã-l câstige, pentru a mai urca în clasament, C.S. Vulcan – Metalul Criscior, în aparentã un joc usor pentru gazde, aflate într-o usoarã ascendentã.

Duminicã, 10 aprilie, vor juca cele douã echipe din Petrosani. Universitatea Petrosani primeste vizita Hategului (Gavriluti – fiul versus Gabriluti – tatãl), iar Jiul Petrosani se deplaseazã la Cãlan, unde sansele sunt dintre cele mai mici…

Genu TUTU