Dupa 20 de ani, cetatenii orasului Aninoasa au ales schimbarea / Nicolae Dunca este noul primar al orasului

Marele perdant la alegerile locale din randul primarilor din Valea Jiului, este Ilie Botgros de la Aninoasa. El a pierdut in fata pesedistului Nicolae Dunca chiar la sectia de votare numarul 1 de unde intotdeauna, pana acum, a luat cele mai mult voturi.

In noaptea de 10 spre 11 iunie, atunci cand inca se efectua numaratoarea la sectia care a decis totul, sustinatorii lui Dunca au creat pe strazile orasului o atmosfera de veslie si sustinere. “Ma simt ca nou nout. In sfarsit, asteptarile mele au dat roade.

Cetatenii Orasului Aninoasa si-au pus sperantele in mine, iar eu in dumnealor si iata ca schimbarea s-a produs la Aninoasa asa cum am promis. Sincer sa fiu, ma asteptam la un asemenea rezultat, mai ales conform sondajelor si a perioadei de campanie in care am umblat peste tot”, ne-a declarat Nicolae Dunca, noul primar al Orasului Aninoasa.

Acesta, care pana la inceperea campaniei electorale a ocupat functia de secretar al primariei, spune ca a avut mai multe atuuri in fata contracandidatului Ilie Botgros, cu care pana mai de curand forma o echipa. “Probabil ca in cei 12 ani de administratie, cetatenii si-au dat seama cu cine au de-a face cu cine vor lucra pe viitor. Eu nu i-am mintit, nu le-au vorbit urat, asa ca au avut incredere si m-au votat”, a spus Dunca.

Ilie, suparat la primarie

De cealalta parte, la primarie, Ilie Botgros s-a impacat cu infrangerea. In noaptea alegerilor, pe strazile intunecate ale orasului au iesit zeci de sustinatori ai contracandidatului sau si chiar si in atmosfera de presiune de afara, in auzul strigatelor de bucurie, fostul primar nu a avut nimic de reprosat nimanui.

“Am pierdut o batalie, asta e, iar eu am fost printre primii care l-au felicitat pe Dunca.  Ii doresc succes si sper sa faca mai mult decat am facut eu. Asta este viata si democratia. Daca cetatenii au vrut schimbare, acum au schimbare. Dar sincer, nu ma asteptam sa pierd, mai ales la sectia de la Aninoasa, unde chiar nu trebuia sa pierd”, ne-a declarat  fostul primar de la Aninoasa, Ilie Botgros la cateva minute dupa numararea voturilor.

Dunca face curatenie in Aninoasa

Dupa ce si-a exprimat bucuria alaturi de cei care l-au sustinut in campania electorala, Nicu Dunca a si declarat care va fi primul lucru pe care il va face din postura de primar.

“Primul lucru pe care il voi face in prima zi ca primar, va fi curatenie. Voi lua la purecat tot orasul, din fundul vaii si pana in capat. Vorbesc de curatenie in sensul propriu, pentru ca acum este mizerie peste tot”, a mai precizat noul primar.

Ilie Botgros se intoarce “la strung” dupa 20 de ani

Insa, cat il priveste pe fostul edil, Ilie Botgros, acesta a mai spus ca viata merge inainte chiar daca nu mai este primar. “Nu stiu ce voi face de acum, s-ar putea sa-mi iau concediu, apoi sa ma duc la CNH.

Eu sunt angajatul Companiei si au avut statut de detasat pe perioada cat am fost primar. Ma intorc acolo, la dispozitia directorului general si ce-mi da de lucru, aia fac. Multumesc celor care au venit la vot in numar atat de mare, circa 60 % si le spun sa fie alaturi de Dunca  si sa scoata Aninoasa la liman. Este un mandat greu pentru ca saracia este din ce in ce mai mare. Am fost primar 20 de ani si da, poate ca este de ajuns”, a mai declarat Ilie Botgros.

De asemenea, el a facut si precizarea ca nu va iesi din politica, ci ramane in continuare presedintele Organizatiei PD-L Aninoasa.

Luiza Andronache