Ghici ghicitoare. Care este rolul consilierilor directorului general al CEH? Rãspuns: nu se stie. Consiliazã ceva, pe bani multi si nu se atinge nimeni de ei. Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara lucreazã la “depopularea” organigramei Complexului, dar aceastã depopulare nu prevede, încã, concedirea consilierilor directorului general.

“Încã nu pot sã spun dacã vom concedia consilierii. Existã niste liste cu persoanele care vor pleca din sistem prin pensionare, iar în faza a II-a lucrãm la depopularea organigramelor prin concedieri colective, dar asteptãm sã fie aprobatã hotãrârea de Guvern care prevede acordarea de sume compensatorii pentru cei care pleacã din sistem”, a declarat Constantin Tudor, reprezentantul Casei de Insolventã GMC Craiova.

Potrivit reprezentantului Casei de Insoventã GMC Craiova, deocamdatã listele sunt în actualizare.

“Peste 1500 de persoane vor pãrãsi sistemul. Unele din pensionare, altele prin disponibilizare”, a mai spus sursa citatã.

La pensie, fãrã altceva

Contractul colectiv de muncã denuntat de administratorul judiciar prevedea acordarea unor sume de bani celor care plecau din sistem cu pensie.

“Tocmai de aceea a fost denuntat contractul colectiv de muncã pentru a nu supune Complexul Energetic Hunedoara la eforturi financiare suplimentare. Plãti compensatorii vor primi doar cei care vor pleca prin disponibilizare”, a mai spus Constantin Tudor.

Conform fostului contract colectiv de muncã, persoanele care ar fi plecat din sistem prin pensionare ar fi trebuit sã beneficieze de  “6 salarii tarifare de încadrare avute în luna anterioarã pensionarii penru fiecare salariat care se pensioneazã pentru limita de vârstã, pensie anticipatã, pensie anticipatã partial si pensie pentru invaliditate, dar nu mai mult de 13.000 lei brut/salariat”.

Monika BACIU