Agresorul tinerei a fost arestat pentru 30 de zile, dar a contestat decizia judecãtorilor din Petrosani.

Un control de rutinã efectuat de politistii rutieri din Petrila a fost salvarea copilei de 17 ani, din localitatea Rovinari, judetul Gorj, sechestratã de iubitul ei de 27 de ani, Duma Ioan Daniel, din Petrila. Amânunte socante ies la ivealã dupã ce anchetatorii au stat de vorbã cu minora. Tânãra, nu doar cã a fost sechestratã timp de douã zile si violatã, ci a fost bãtutã cu furie de individul gelos pânã i-au fost rupte trei coaste. N-a fost de ajuns si Duma a tãiat-o cu cutitul în zona vaginului, iar în toate aceste zile în care a fost fortatã sã-i satisfacã poftele, individul nu i-a dat o bucatã de pâine.

Când a ajuns în bratele politistilor, copila, pânã sã o preia echipajul medical, a cerut ceva de mâncare. Politistii au hrãnit-o si au aflat apoi ce calvar a trebuit sã îndure. Potrivit sefului Politiei Petrila, comisar sef Ovidiu Zaharie, infractiunea este în formã agravantã si, în acest caz, suspectul nu poate scãpa de rãspunderea penalã chiar dacã victima, prin reprezentantii legali, ar decide sã-l ierte pe individ. Copila a fost preluatã de pãrinti si internatã într-un spital din Rovinari, iar starea ei este stabilã dar va avea nevoie de o perioadã îndelungatã pentru a-si reveni atât fizic cât si psihic.

Agresorul, Duma Ioan Daniel a fost încarcerat în arestul IPJ Hunedoara, unde va rãmâne în urmãtoarele 30 de zile, dacã si magistratii de la Tribunalul Hunedoara vor decide cã eliberarea lui reprezintã un pericol pentru societate.

Reamintim cã individul si-a sechestrat iubita si a dus-o în zona Rosia, o zonã muntoasã si timp de douã zile a bãtut-o si a violat-o. Norocul ei a fost un echipaj de politie care a oprit în trafic, pentru un control de rutinã, autoturismul condus de Duma. Minora s-a dus direct la politisti si le-a cerut ajutorul. Anchetatorii au stabilit cã între cei doi tineri se înfiripase o relatie în urmã cu circa un an, însã bãrbatul era foarte gelos, acesta fiind si motivul pentru care si-a vãrsat furia pe copilã. Politistii, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, îl cerceteazã pe individ pentru infractiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violente si amenintare.

Maximilian Gânju