Amenda de aproape 600 de milioane de lei, la mâna judecãtorilor de la Petrosani. Complexul Energetic Hunedoara a contestat amenda primitã de la Ministerul Mediului pentru neachizitionarea la timp a certificatelor de carbon.

Instanta de la Judecãtoria Deva si-a declinat competenta în favoarea Judecãtoriei Petrosani. Aceasta va trebui sã transeze procesul în care CEH ar trebui sã plãteascã o amendã de aproape 600 de milioane de lei pentru neachizitionarea la timp a certificatelor de carbon.

“Admite exceptia necompetentei teritoriale a Judecãtoriei Deva, invocatã prin întâmpinare de cãtre intimatã si, în consecintã: Declinã competenta de solutionare a plângerii contraventionale formulatã de petenta SOCIETATEA COMPEXUL ENERGETIC HUNEDOARA S.A., în contradictoriu cu intimata GARDA NATIONALÃ DE MEDIU – COMISARIATUL GENERAL prin Serviciul Comisariatul Judetean Hunedoara, cu în favoarea Judecãtoriei Petrosani”,  se aratã în solutia Judecãtoriei Deva. Pentru cã nu a achizitionat la timp certificatele de carbon, societatea energeticã a primit amenda de la Ministerul Mediului. Nota de platã este de 120 de milioane de euro. Complexul Energetic Hunedoara nu a reusit sã achizitioneze pânã la data de 30 aprilie cele peste un million de certificate de CO2, astfel cã statul a trebuit sã ofere un ajutor, care a ajuns în conturile societãtii cu douã luni întârziere.

Monika BACIU