Când se întrerupe termoficarea?

Mai sunt câteva zile în care termoficarea va functiona în Petrosani. Asta pentru cã noaptea temperaturile nu trec de 4 C si agentul termic este furnizat cu precãdere dupã lãsarea serii.

Societatea de Termoficare de la Petrosani a trimis adrese cãtre Termocentrala Paroseni prin care a cerut modificarea programului de furnizare a agentului termic. Asta pentru cã afarã s-a încãlzit si caloriferele celor bransati la sistemul de termoficare centralizat, nu ar mai trebui sã fie calde. „Noi am fãcut la începutul sãptãmânii trecute o comandã cãtre Paroseni, prin care am comandat energie termicã pânã în data de 8 aprilie, adicã vineri, urmând ca, în functie de conditiile atmosferice, sã prelungim comanda, respectiv cantitatea de GigaCalorie necesarã pentru asigurarea confortului termic în locuinte”, a declarat Ovidiu Munteanu,director SC Ternmoficare SA.

Afarã este primãvarã si temperaturile au crescut nefiresc de mult pe timpul zilei, asa încât doar noaptea va fi program de furnizare a agentului termic cãtre populatie. „Am hotãrât ca dimineata, începînd cu ora 8,00 sã oprim furnizarea, urmând ca seara la 20,00 sã pornim furnizarea în conditii de noapte. Asta pentru cã în perioada nocturnã, temperaturile sunt de 4 – 5 C si se justificã furnizarea agentului termic, poate pânã pe la jumãtatea lunii”, a mai adãugat directorul SC Termoficare SA din Petrosani.

Dupã 15 aprilie, este posibil ca termoficarea sã îsi întrerupã activitatea si sã rãmânã doar abonatii la apã caldã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.