Mahomed  (ministrul Energiei -Victor Grigorescu) a fost la sfârsitul sãptãmânii trecute la munte, însã nu la Muntele potrivit. Astfel, sindicalistii de la Muntele au decis sã meargã la Mahomed pentru a-i cere sã salveze Complexul Energetic Hunedoara.

Reprezentantii Sindicatului Muntele au protestat, ieri, în fata Ministerului Energiei. O delegatie compusã din mineri si energeticieni a pichetetat timp de câteva ore sediul Ministerului Energiei. Oamenii au vrut sã tragã încã un semnal de alarmã asupra situatiei dezastruoase cu care se confruntã Complexul Energetic Hunedoara.

“Solutii le-am prezentat. Cerem o piatã de energie corectã pentru Complexul Energetic Hunedoara si mãsuri de protectie socialã pentru disponibilizãri”, a declarat Cristian Istoc, vicepresedintele Sindicatului Muntele.

O delegatie de 16 persoane a discutat cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

“Am hotãrât sã mergem la ministrul Energiei pentru a clarifica câteva puncte care sunt foarte arãzãtoare pentru minerii din VAlea Jiului. Domnul ministru ne-a promis doar cã se va ocupa de programul de restructurare si reorganizare al CEH, dar nu ne-a dat sperante cã CEH va avea un viitor mai îndelungat”, a spus Vasile Pãduraru, unul dintre minerii care au discutat cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Ministrul, în vizitã prin Petrosani

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a aflat, la sfârsitul sãptãmânii trecute, în vizitã în Valea Jiului. Scopul si durata vizitei sunt absolut necunoscute, însã cert este cã ministrul a vizitat o familie de mineri. Acesta nu s-a întâlnit cu angajatii Complexului Energetic Hunedoara pentru a le rezolva problemele, ci s-a întâlnit cu pãrintii unei angajate din minister?!

“Dânsii sunt pãrintii Mãdãlinei, colega noastrã, studentã în ultimul an la jurnalism si stagiarã la Ministerului Energiei. Inclusiv cu ajutorul ei am construit sectiunea de petitii si informatii publice conform legii 544 de pe pagina nostrã de internet. Este implicatã si în organizarea grupurilor de lucru pentru Strategia Energeticã. Trecând prin apropiere, am vrut sã îi cunosc si sã îi felicit pentru reusitele Mãdãlinei. M-am bucurat de o primire caldã si de un schimb de opinii care mi-a oferit o perspectivã interesantã a ceea ce înseamnã sã fii miner. Nu pot decât sã îmi declar din nou întreaga mea solidaritate pentru cei care lucreazã în subteran, pe care vremurile au uitat sã ni-i arate asa cum ar fi meritat”, scria ministrul Energiei, Victor Grigorescu pe Facebook.

Totodatã ministrul a vizitat si municipiul Petrosani, localitate care i-a lãsat o amintire plãcutã.

“Valea Jiului are o poveste care meritã spusã, fie cã vorbim de istoria mineritului sau de convulsiile social-istorice. Mi-am petrecut o parte din sfârsitul de sãptãmânã în Vale. Am întâlnit câtiva oameni minunati, cu care poti vorbi fãrã ocol, dar nu si fãrã pretentii. Un soare cald si prietenos, un vânt rece, crestele încã înzãpezite si oameni primitori cãrora le multumesc pentru ospitalitate, cãldurã si deschidere”, mai scria ministrul.

Cert este cã niciunul dintre sindicalisti nu a stiut cã ministrul s-a aflat în Valea Jiului la sfârsitul sãptãmânii trecute.

Monika BACIU