Prin metode diferite, doua din cele patru primarii detinute de PDL in Valea Jiului – Vulcanul si Aninoasa – au trecut in ograda USL, mai precis in cea a PSD. Gheorghe Ile a castigat a treia oara sub trei partide, iar bobocul  Nicolae Dunca l-a detronat, dupa cinci mandate, pe Ilie Botgros.

Ca o concluzie a alegerilor locale de duminica 10 iunie, din cele patru primarii detinute de PDL in Valea Jiului, doua au fost pierdute si trecute in ograda USL. Nu a fost deloc usor acest lucru, iar metodele au fost diferite.

Desi criticat si chiar atacat la propriu de unii politicieni, Gheorghe Ile a trecut la PSD chiar in pragul campaniei electorale ceea ce nu a deranjat electoratul, ba dimpotriva i-au salutat decizia avand in vedere procetul mare cu care a recastigat Primaria Vulcan. ”Stiam si mi-am propus sa ating 60% din totalul de voturi ale vulcanenilor. Da, am castigat si cand am fost la PC si cand am fost PDL si am castigat si acum, la PSD. Vreau sa se inteleaga bine ca acolo facem administratie publica, gospodarim un municipiu si trebuie s-o facem bine si cu suflet, pentru ca nu-ti vine nici un investitor prin noroaie si mizerie. Am realizat cam 50% din ceea ce ar trebui sa fie Vulcanul. Deci, avem treaba. In Consiliul Local vom avea majoritate, dar trebuie sa se intelega ca trebuie sa lucram acolo impreuna, ca nu avem incotro. Vor trebui rezolvate niste probleme la validarea consilierilor, pentru ca sunt niste probleme” – declarat Gheorghe Ile, noul primar PSD al Vulcanului.

Aninoasa nu-l mai are pe Ilie Botgros primar, acesta considerand ca nu mai este nevoie sa-si faca o campanie electorala dinamica, pentru ca a considerat ca alegatorii il cunosc de atatia amar de ani ai celor cinci mandate ale sale. Se pare ca a fost gresit calculul sau, cetatenii considerandu-se desconsiderati si parasiti, fara oferta electorala. Si cum frica pazeste bostanaria, Nicolae Dunca a muncit din greu stiind ca Botgros este apreciat de aninoseni, si a cistigat.

Nicolae Dunca, noul primar PSD al orasului Aninoasa, a recunoscut ca a fost o campanie foarte grea avand in vedere ca este pentru prima data in confruntari directe. Fostul primar, Ilie Botgros, PDL, era inca sigur de castig in noaptea numararii voturilor, declarand ca rezultatul va fi foarte strans, dar il va devansa pe Dunca cu cel putin 40-50 de voturi. N-a fost asa. Candidatul PSD a obtinut cu 189 de voturi mai mult, devenind astfel primarul Aninoasei, dupa 5 mandate ale lui Botgros. ” A fost greu, o perioada foarte grea pentru mine. Cel mai greu pentru mine a fost programul electoral, pentru ca trebuie dus la capat, pus in practica”- a declarat Nicolae Dunca.

Asa s-a ajuns ca din patru primarii ale PDL, doua sa devina ale noii structuri politice – USL.

Ileana Firtulescu