Autoturisme reparate pe banii primãriei. Firmele de asigurãri si conducãtorii auto recurg la anumite tertipuri pentru a obtine despãgubiri din partea primãriei.

Municipalitatea de la Petrosani este parte în zeci de procese în care conducãtorii auto, prin firmele de asigurãri, cautã sã îsi recupereze banii aferenti reparatiilor rezultate în urma unor avarii. “Sunt anumite procese în care firmele de asigurare, în momentul în care este un accident plãtesc despãgubirea, apoi se îndreaptã împotriva CNADNR în functie de regimul drumului, CNADNR aratã cã administratorul drumului este primãria si intrãm într-un proces, sperând sã obtinã despãgubirea de la bugetul local, ceea ce nu este normal. Firmele de asigurare parcã nu vo sã îsi mai asigure niciun risc. Ne judecãm cu ei. De cele mai multe ori câstigãm, dar au fost si instante din Bucuresti care au dat câstig de cauzã firmelor de asigurãri”,  a declarat Adrian Negoe, secretarul Primãriei Petrosani.

Despãgubirile cerute de soferi pleacã de la 1000 de lei si pot ajunge si pânã la 4000 de lei, în functie de avarii.

“Nu sunt foarte mari daunele, sunt de la 1.300 de lei la 3.700 de lei, dar fiind multe ar însemna o sumã importantã si nu este normal sã o plãtim noi pentru cã un sofer nu a fost atent si a dat într-o groapã si de cele mai multe ori nu se întâmplã acolo accidentul. Existã o complicitate între unele firme de asigurãri si autorul accidentului cã s-a petrecut în preajma unei guri de canal fãrã capac, se face acolo o pozã cu datã si este greu pentru noi sã dovedim cã nu s-a întâmplat acolo. Doar prin expertizã putem dovedi, dar costã si aceea. Au fost si astfel de cazuri, dar si noi ca sã apãrãm interesele municipiului Petrosani, acolo unde accidentul s-a întâmplat din cauza lipsei capacului am arãtat cã aceastã activitate este a ApaServului prin contractul de delegare si a intrat în proces ApaServ”,  a mai spus sursa citatã. Municipalitatea de la Petrosani a pierdut unele procese, iar altele au fost câstigate. În cazurile  în care s-a stabilit cã avaria a survenit din cauzã cã gurile de canal au fost neacoperite, în proces a fost introdus si operatorul de apã.

Monika BACIU