A 17-a etapã a întãrit pozitia de lider a echipei Soimul Bãita, dupã un clar 5-0 (autori Ad. Pepenar 4, Stamatin) cu Victoria Cãlan, în paralel cu înfrângerea Lupeniului la Hateg.

Jiul Petrosani a cedat cu greu pe teren propriu, 0-1 cu C.S. Vulcan (autor Pârvulesc).

Minerul Uricani a cedat la limitã la Metalul Criscior, 0-1.

Inter Petrila este tot mai montatã pentru a ataca locul 1, reusind un galop de sãnãtate, 4-0 cu Aurul Brad (goluri D. Alexandru 2, Torkos, Adi Câmpean).

Universitatea Petrosani s-a odihnit, 3-0 cu Gloria Geoagiu la „masa verde”.

 

Retezatul Hateg – Hercules Lupeni 3-1 (1-1)

Astenie de primãvarã

Voi începe cu declaratia de dupã meci a antrenorului Dan Voicu de la Hercules Lupeni: „Sunt foarte dezamãgit. De când antrenez la aceastã echipã n-am fost atât de supãrat. De data asta nu mai putem da vina nici pe arbitraj, ci numai pe noi. Mã supãrã enorm aceastã lipsã de atitudine la majoritatea jucãtorilor, care au tratat meciul cu o indolentã de neînteles”, a precizat antrenorul Lupeniului.

Meci slab, spre foarte slab, am completa noi, trezit dintr-o astenie de primãvarã de golul marcat dintr-un penalty dupã care Lupeniul dispare din joc. Putea fi 1-1 în min. 29, dar lovitura liberã de la 25 m executatã impecabil de Cãrãvan este respinsã la fel de Adi Farcas, acelasi Farcas care nu reactioneazã în niciun fel când va lua un gol de la 35 m!

Si la golul de 2-1 marcat de Caia, fundasii erau cu gândul în altã parte, apoi putea fi 2-2 în min. 73 la gafa lui A. Tonca, dar sutul lui Ionut Rosian este scos de pe linia portii. Evolutia slabã a oaspetilor este împachetatã definitiv în min. 75, când portarul Adi Farcas iese imprudent din poartã la 20 m, comite hent si firesc vede cartonasul rosu.

Intrã în poartã fundasul D. Savu, schiopãtând si el, va lua un gol în min. 77 dar va si scoate o minge grea (min. 88) la sutul formidabil tras de Pârvu de la 25 m!

Partida se încheie cu un învingãtor, e drept, merituos, care a profitat de jocul adormit al oaspetilor, care n-au lãsat niciun moment impresia cã ar putea scoate ceva din acest meci.

Retezatul Hateg – Hercules Lupeni   3-1

Retezatul Hateg (antr. Nelu Gavriluti) Tonca – Ispas, Laslãu, Aiojoaie, M. Daj – Pârvu, Simoneac, Cãrãvan (min. 86 Bg. Stefan), A. Criscan (min. 81 R. Popa) – Caia (min. 89 Banã), Fab. Pop (min. 75 Dãncesc)

Hercules Lupeni (antr. Dan Voicu): A. Farcas – Ciorâia (min. 55 Brândusa), Ad. Rosian (min. 28 Buturcã), D. Savu, Ungurianu – R. Moldovan (min. 71 M. Pop), I. Rosian, Ciocârlan, A. Harangozo II – I. Filip, D. Ursachi

Arbitru: Vali Gavrilã – Criscior

Obs. AJF: Vasile Capotescu – Hunedoara

Spectatori: 100

Golurile: 0-1: Harangozo II (min. 19) din penalty, fault asupra lui D. Ursachi; 1-1: Cãrãvan (min. 35), de la 35 m; 2-1: Caia (min. 57), din actiune; 3-1: Cãrãvan (min. 77), de la 18 m