Costumati de carnaval, cu multã poftã de distractie si pe o vreme perfectã, zeci de împãtimiti ai sportului cu parapanta si iubitori ai muntelui au venit, în week-endul care a trecut, în Parâng. A fost o editie perfectã a Festivalului Aerociudatilor, cum îsi spun ei.

Timp de 3 zile, iubitorii de adrenalinã la înãltime, au întins pânzele parapantelor si s-au distrat copios. Nu a lipsit carnavalul de dupã, în costume, care mai de care mai frumoase.

„În fiecare an, în perioada aceasta, mai multi parapantisti din tarã se strâng în zona Parângului pentru a sãrbãtori deschiderea sezonului de zbor, si, cu aceastã ocazie, ca sã ne simtim bine si sã facem si spectacol. Avem si un carnaval, în care parapantistii se vor distra si vom încerca sã facem cât mai frumos cerul deasupra Parângului”, a spus Dan Toterman, organizatorul Festivalului Aerociudatilor. Programul festivalului a  început vineri, iar vremea a tinut cu parapantistii. I-am gãsit la plajã si la distractie, sus în Parâng, unde a fost perfect pentru ceea ce ei si-au dorit: distractie si zbor.

Diana Mitrache