Ultima sedintã a Consiliului Judetean de sãpãmâna trecutã a adus normalitatea în privinta transportului public în comun de la Petrila.

Dupã desfãsurarea licitatiei la care a participat un singur ofertant, cel care a preluat temporar transportul în comun, în urmã cu douã luni, administratia judeteanã a adoptat joi hotãrârea de atribuire a licentei de circulatie pe acest traseu.

”Am adoptat o hotãrâre prin care am atribuit acest traseu cãtre, singurul ofertant pentru cele sase trasee care privesc orasul Petrila, astfel încât, începând de azi (nr. 1 aprilie), putem spune cã lucrurile au intrat în normalitate. Avem un operator de transport local ce se ocupã de toate cele sase trasee, astfel încât cei care fac naveta, sau pur si simplu vor sã se plimbe între Petrosani si Petrila, o pot face în conditii normale”, a declarat Adrian David, Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

În ceea ce îl priveste pe operatorul care a creat toatã situatia, ZMK, acesta a avut de plãtit o amenda colosalã de 10.000 de lei pentru fiecare zi în care nu a asigurat transportul public în comun, conform contractului.

”Nu am verificat dacã operatorul si-a achitat amenzile, o sã facem o analizã iar apoi vom emite un comunicat de presã cu cuantumul amenzilor care urmeazã sã fie încasate sau au fost deja încasate de Consiliul Judetean Hunedoara”, a adãugat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Adina Pãduraru