Cupola din parcul central din Petrosani ar putea sã îsi schimbe utilitatea si înfãtisarea.

Existã persoane care au venit cu propunerea ca acest spatiu sã fie amenajat astfel încãt sã aibã o utilitate, dar sã si atragã din punct de vedere estetic.

“Recent am propus Primãriei Municipiului Petrosani amenajarea cupolei din Parcul Carol Schreter, în galerie de artã. În prezent aceasta nu are nici o utilitate. Cu cheltuieli minime, ea poate fi transformatã într-un punct de atractie pentru publicul iubitor de frumos. Trebuie doar sã se închidã spatiile dintre 5 stâlpi de sustinere ai cupolei cu pereti din sticlã, tip geam termopan si cîteva amenajãri interioare. Pe panouri mobile din lemn dispuse de-a lungul peretilor din sticlã se pot expune pe ambele pãrti lucrãri de artã plasticã, fotografii, colectii de insigne, etc. Astfel, galeria ar avea un avantaj, poate unic în tarã, de a putea oferi publicului posibilitatea de a vedea o bunã parte din expozitie si din exteriorul galeriei, chiar si atunci când aceasta este închisã. Primãria mi-a rãspuns cã propunerea a fost apreciatã pozitiv, dar trebuie consultati si artistii plastici si cetãtenii din Valea Jiului”,  spune un internaut.

Edilii locali iau în considerare aceastã propunere, însã au existat si alte idei, toate fiind analizate, urmând ca cea mai bunã sã fie aplicatã. “Ne gândim sã punem în valoare cupola din parcul central. Încã nu am gãsit o idee care sã fie foarte acceptatã de toatã lumea. Am vãzut cã unii îsi doresc galerie de artã, bibliotecã, dar nu exclud aceastã chestiune”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Parcul central Carol Schreter din municipiul Petrosani este cuprins într-un amplu program de modernizare, astfel încât acesta sã devinã un punct de atractie pentru petrosãneni si nu numai.

Monika BACIU