Drumurile sunt o prioritate si primarii din Valea Jiului, care gestioneazã orasele, vor sã ii cearã sprijin primului ministru al Romaniei, Dacian Ciolos. Sãptãmana viitoare vor fi la o intalnire cu Asociatia Oraselor din tarã si acolo, cel putin primarul din Uricani, vrea sã reaminteascã importanta finantãrii drumului spre Herculane, a cãrui finantare s-a pierdut din cauza ecologistilor.

Drumul lui Basescu ar putea fi continuat, dar daca Guvernul va realoca sumele necesare. Banii au ajuns acum doi ani, dar atunci era pe rol un proces intentat de o asociatie de ecologisti, iar acum, la Bucuresti, primarii din orasele Vaii Jiului vor sa ceara bani pentru infrastructura. „Luni si marti ne intilnim cu premierul in cadrul Asociatiei Oraselor si este si Asociatia Municipiilor in acelasi timp. Vom incerca, printre alte abordari, sa avem o discutie, cu cei din Aninoasa si Petrila, problema Vaii Jiului. Chiar sa reiteram o viitoare intalnire doar cu noi, ca sa presam pentru alternativele pentru Valea Jiului. Infrastructura de drumuri este foarte importanta”, a declarat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Lucrarile au fost efectuate dar mai sunt cativa kilometri de drum pana la iesirea din Defileu, spre Herculane. Drumul are o importanta majora si primarii de orase din Valea Jiului vor cere sprijin pentru realizarea lui. „Noi vorbim de acei 20 de km care costa 58 de milioane de euro, costul putand sa scada acum din licitatii”, a precizat primarul.

In 2014 s-au pierdut nu mai putin de 59,4 milioane de euro, bani care nu au mai fost prinsi in buget si in 2015, pentru ca exista acest proces intentat de ecologistii Agent Green, care nu vor continuarea lucrarilor. Mai sunt de realizat circa 20 de  kilometri, intre Campu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificila, pe traseul stabilit fiind necesara, intre altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coasta cu suprastructura in consola. De asemenea, pentru protejarea faunei, sunt prevazute sase viaducte pentru traversarea drumului de catre animalele mari si un podet in zona de reproducere a amfibienilor.

Diana Mitrache