Francezii care se ocupa de modernizarea termocentralei Paroseni au depus o contestatie in instanta privind raportul administratorului judiciar care arata care au fost cauzele care au dus la insolventa Complexului Energetic Hunedoara. Constructions Industrielles de la Mediterranee au depus pe rolul Tribunalului Hunedoara o contestatie impotriva raportului administratorului judiciar al CEH.

Proces impotriva raportului administratorului judiciar al CEH. Lichidatorul Complexului Energetic Hunedoara, respectiv Casa de Insolventa GMC Craiova a publicat, in urma cu doua saptamani, raportul amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa la Societatea Complexul Energetic Hunedoara. Exista insa si nemultumiri, drept pentru care pe rolul Tribunalului Hunedoara a fost inregistrat un dosar in care se contesta acest act.

Administratorul judiciar arata in raport ca insolventa Complexului Energetic Hunedoara a fost cauzata de multi factori. Printre acestia se numara cei din conducerea societatii si anumite contracte. “Membrii Consiliului de administratie ai SOCIETATII COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA in perioada de la infiintare pana la numirea administratorului special, pentru fapta prevazuta de art.169 al.(1) lit c)”au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati”. Bineinteles ca raspunderea persoanelor in cauza nu va putea fi angajata daca, in organele colegiale de conducere ale persoanei juridice, s-au opus la actele ori la faptele care au contribuit la starea de insolventa sau au lipsit de la luarea deciziilor care au contribuit la starea de insolventa si au facut sa se consemneze, ulterior luarii deciziei, opozitia lor la aceste decizii,dar aceste aspecte vor fi analizate si avute in vedere de catre administratorul/ lichidatorul judiciar la momentul intocmirii cererii prevazute de art.169, sau pot fi invocate in aparare de catre cei vizati. De asemenea, derularea unor contracte ce par a fi vadit in dezavantajul SOCIETATII COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA indica cel putin implicarea superficiala si lipsa unei strategii coerente in cadrul managementului S. C.CEH SA. In masura in care anchetele penale in curs si cercetarile diferitelor corpuri de control vor aduce indicii pertinente privind fapte ce pot fi incadrate in prevederile art.169 lit a-h,administratorul judiciar isi rezerva dreptul de a completa prezentul raport indicand persoanele si faptele respective”, arata oficialii Casei de Insolventa in raportul amanuntit privind cauzele si imprejurarile care au dus la deschiderea procedurii de insolventa a Complexului Energetic Hunedoara. Instalatia de desulfurare a gazelor de ardere de la grupul nr. 4 de 150 MW si CAF de 100 Gcal/h (IDG) si Schimbarea tehnologiei actuale de colectare, transport si depozitare a zgurii si cenusii (SSD), investitii finalizate in proportie de cca.90%

Monika BACIU