Examenul de Bacalaureat din acest an a demarat luni, 11 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. La Colegiul Tehnic „D. Leonida” din Petrosani, liceul din Valea Jiului care a avut anul trecut cea mai slaba promovabilitate, s-au inscris la examenul de maturitate 191 dintre cei 241 de elevi din clasele terminale. Cei neinscrisi mai au de rezolvat cateva corigente, astfel ca vor intra in focurile examenului de Bacalaureat abia in sesiunea din toamna. Pe langa acestia, la Bac, vor participa si 110 dintre cei 190 de elevi care nu au reusit sa ia examenul anul trecut. „Sincer, la inceputul anului scolar, am fost increzatoare in ceea ce priveste reusita elevilor nostri la examenul de Bacalaureat din acest an. Dupa ce am vazut, insa, rezultatele obtinute la simularea examenului entuziasmul mi-a scazut. In plus, desi speram ca simularea va avea darul de a trage un semnal de alarma iar elevii vor intelege ca trebuie sa se pregateasca mai bine, acest lucru nu s-a intamplat. Spun asta tinand cont de faptul ca prezenta elevilor la pregatirile speciale, in afara orelor de curs, a fost una extrem de slaba. Prin urmare, nu cred ca vom excela in ceea ce priveste promovabilitatea, nici in acest an”, a spus Atena Vladuceanu, director Colegiul Tehnic „D. Leonida” Petrosani.

Pe de alta parte, la Liceul de Informatica din Petrosani, conducerea unitatii asteapta o promovabilitate (macar) la fel de buna ca si cea de anul trecut. Aici s-au inscris 132 de elevi, care au incheiat cursurile de clasa a XII-a in acest an, plus singurul elev care in 2011 nu a reusit sa treaca de Bac. „Sper ca vom depasi rezultatul de anul trecut, mai exact, toti absolventii nostri vor promova examenul. Mai bine decat anul trecut, pentru noi, inseamna sa avem o promovabilitate de 100%. Mentionez ca in 2011 am avut un singur picat la Bacalaureat”, a declarat Constantin Toroapa, director Liceul de Informatica Petrosani.

Prima proba a examenului de bacalaureat a inceput, ieri, cu trei ore mai tarziu comparativ cu anii anteriori. Motivul reprogramarii inceperii examenului s-a datorat desfasurarii, duminica, a alegerilor locale, salile de vot, majoritatea aflate in scoli, trebuind sa fie eliberate de cabinele de vot.

Mircea Nistor