Pãdurea Bãneasa: 60 ha defrisate ilegal, 10.300 mc lemn furat, nume grele implicate in poveste, de la primarul Pandele, la sotia Gabi Firea, Vosganian, deputatul Tinel Gheorghe, Nicusor Constantinescu, Mircea Baniciu, fostii tenismeni Gabriel Trifu – Andrei Pavel etc etc.

Plus istoria unei retrocedari cu cantec, ”dosarul Calimachi”, peste 300 ha primite si apoi peste 20 ha intoarse la oameni care aparent n-au nici o legãturã intre ei, in afara unor potentiale interese si ajutoare ascunse: indivizi de la Inalta Curte, Biblioteca Metropolitanã, Ocolul Silvic, executori judecãtoresti, avocati etc. Mai are tara asta vreo salvare?!!?

Un numãr de 35 de ONGuri s-au adresat, timp de doi ani la rand, Ministerului Mediului, arãtand ce se intamplã in pãdurile din jurul Bucurestiului, dar … nimic. Numai lemnul valoreazã 15 miliarde de lei vechi, iar povestile despre defrisãri intrec imaginatia unui om normal. Povesti despre sodã causticã aruncatã peste trunchiurile copacilor, ca sã se usuce si sã dea impresia cã a fost tãiat demult, ciocane ma marcat falsificate si muncã pe intuneric. Gigi Becali este si el amintit in acest subiect, ca si o specie rarã de stejar rosu, adus tocmai de peste Ocean de Ceausescu.

Un amplu material pe acest subiect a fost realizat in cadrul proiectului „Jurnalistii lucreazã cu ONG-istii”  si il puteti accesa la adresa:

http://mediaresource.openpolitics.ro/jaful-din-padurea-baneasa-60-ha-defrisate-ilegal-10-300-mc-lemn-sustrasi

Articolul face parte din proiectul Media Resource: Jurnalistii lucreazã cu ONGistii implementat de Fundatia Median Research Centre. Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si poate fi accesat la adresa http://mediaresource.openpolitics.ro