Proiecte fantastice pentru Uricani

Nu mai putin de 2.000 de oameni au plecat din Uricani, unde primarul Danut Buhaescu spune ca a gandit un plan sa ii aduca inapoi pe cei ce au luat calea peste hotare. Si asta ca sa nu mai scada natalitatea si sa  prospere orasul.

Mina Uricani se inchide in acest an si este ultima din Uricani, care a mai functionat pana acum, dupa ce s-au inchis pe rand, cea de la Campu lui Neag sau Valea de Brazi. Cum era de asteptat, localnicii au realizat de ceva vreme ca lucrurile nu mai stau bine aici si au plecat la munca peste hotare. Sunt sute dusi sa presteze munci in alte tari, iar aici le-au ramas copiii la scoli. Primarul Uricaniului vine si ne arata concret cati mai sunt acum si afirma ca a gindit un proiect complex, cu fabrici, gradinite si un liceu care sa revigoreze zona.

„Cu siguranta peste 2.000 de oameni sunt plecati, iar in momentul in care vom implementa acest proiect, vom aduce forta de munca din Vulcan, Lupeni, pentru ca  nu vor fi in Uricani atat de multi oameni. Daca in 2014 am avut 66 de nasteri si 104 decese, in 2015 am avut 98 de decese si 99 de nasteri. In 2013 am avut doar 62 de nasteri si 97 de decese, dar, dupa cum vedeti, situatia se imbunatateste”, afirma cu incredere in sine, Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani. Primarul sustine ca a supus votului consilierilor sai acest proiect integrat si ne vorbeste despre conceptia generala.

„Ne-am dat acordul de principiu pentru relizarea unui obiectiv integrat cu 4 obiective sociale si 4 economice. Este vorba despre un liceu, scoala profesionala, 4 clase cu 4 meserii, care se adreseaza cate unei fabrici. Vor fi 4 fabrici, pentru care am si gasit locatiile, doua in zona fostei preparatii, doua la fosta mina Valea de Brazi. De asemeni, o gradinita, un azil de batrani si o unitate de primiri urgenta”, afirma primarul.

Consilierii au acceptat ideea revigorarii in acest mod a orasului Uricani, iar banii ar trebui sa vina de la Bruxelles, cum spune primarul din oras. Totul va dura cam 4 ani si daca vor semna contractul, atunci vor veni si banii, aproximativ 10 milioane de euro.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.