Aerociudatii îsi dau întâlnire în Parâng

Ei au arãtat cã porcul poate sã zboare si tot ei sunt cei care vor umple cerul de culoare în zbor. Vorbim despre aerociudatii, oameni curajosi care iubesc atât zborul cu parapanta, cât si distractia, iar la finele acestei sãptãmâni vin în Parâng, unde suntem invitati sã îi vedem în zbor.

Începând de vineri, aerociudatii îsi dau întâlnire în Parâng. Nu le trebuie decât parapanta si vânt bun, iar de costume se ocupã tot ei. Sunt primii care au zburat cu un WC, cu un porc, sau cu alte ciudãtenii, spre distractia tuturor, iar cerul se va umple de culoare asa cum spun si organizatorii.

„În fiecare an, în perioada aceasta, mai multi parapantisti din tarã se strâng în zona Parângului pentru a sãrbãtori deschiderea sezonului de zbor, si, cu aceastã ocazie, ca sã ne simtim bine si sã facem si spectacol, vom organiza un carnaval, în care parapantistii se vor distra si vom încerca sã facem cât mai frumos cerul deasupra Parângului”, a spus Dan Toterman, organizatorul Festivalului Aerociudatilor.

Programul festivalului începe vineri, când are loc sosirea invitatilor si chiar primul zbor cu parapanta. Si tot vineri, parapantistii din tarã sunt chemati sã vizioneze filmãri din celelalte editii ale festivalului, grupate sub genericul Istoria aerociudatilor. Pentru cã parapantistii sunt si iubitori de muzicã bunã, nu va lipsi Adi Câmpeanu, care le va cânta la chitarã, ziua de sâmbãtã fiindu-i dedicatã celui care a fost Liviu Iovan, unul dintre cei mai iubiti parapantisti din Parâng, iar dupã prânz, sâmbãtã, îi vom vedea pe parapantisti costumati de carnaval, în zbor. Tot la carnaval sunt chemati cei din munte sã alunece cu ceva pe zãpadã, distractia fiind starea generalã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.