Prea sãraci pentru a avea acces la serviciile de utilitate publicã. În secolul XXI sunt petrosãneni pentru care apa, curentul sau gazul sunt un lux.

În timp ce tehnologia avanseazã rapid, zeci de cetãteni, desi trãiesc într-un municipiu într-o continuã dezvoltare, se confruntã cu lipsuri. Sunt cetãteni care nu au apã, gaz sau curent, iar municipalitatea de la Petrosani sare în ajutorul acestora. Dar asta datoritã faptului cã acesti oameni locuiesc în imobilele care sunt în proprietatea statului. Astfel, se are în vedere racordarea la serviciile de utilitate publicã a unor cetãteni marginalizati.

“Locuinta din municipiul Petrosani (…) face parte din fondul locativ al municipiului Petrosani, administrat de Directia Administrarea Domeniului Public si privat si nu este racordatã la reteaua de energie electricã. În vederea realizãrii bransamentului la energia electricã (…) este necesarã necesarã suma de 1.000 lei. Locatarii acestui imobil au venituri reduse si nu-si pot permite accesul la acest serviciu de strictã necesitate”, aratã oficialii Primãriei Petrosani. În anii trecuti, municipalitatea de la Petrosani a mai alocat fonduri pentru bransarea apartamentelor din fondul locativ de stat la diferite servicii de utilitate publicã.

Monika BACIU