Distantã de 50 de metri, interzicerea contactului telefonic sau prin corespondentã. Sunt doar câteva dintre mãsurile impuse de instanta de la Petrosani în dosarele în care reclamantii cer ordin de protectie.

Tot mai multe persoane apeleazã la instantele de judecatã pentru a obtine ordine de protectie. În cele mai multe cazuri este vorba de familii în cadrul cãrora existã diferite probleme. Numai pe rolul Judecãtoriei Petrosani sunt înregistrate zeci de astfel de cazuri, iar în unele dintre acestea instanta a admis solicitarea reclamantului.

“Admite în parte cererea formulatã de reclamanta (…) împotriva pârâtului (…) si, în consecintã: Emite prezentul ordin de protectie a reclamantei împotriva pârâtului pe o duratã de 3 luni, respectiv cu începere de la data de 21.03.2016 si pânã la data de 21.06.2016 si dispune urmãtoarele mãsuri cu caracter provizoriu: – obligarea pârâtului sã pãstreze o distantã de 50 metri fatã de reclamantã; – obligarea pârâtului sã pãstreze o distantã de 50 metri fatã de resedinta reclamantei: – interzicerea oricãrui contact al pârâtului, inclusiv telefonic, prin corespondentã sau în orice alt mod cu reclamanta”,  se aratã într-una din solutiile instantei de la Petrosani.

Au existat cazuri în care instanta superioarã, adicã Tribunalul Hunedoara a desfiintat solutia Judecãtoriei Petrosani. În cazurile în care instanta a admis solicitãrile au fost anuntate si organele de politie.

Monika BACIU