O femeie de 79 de ani din Petrosani a fost înselatã de doi indivizi, care s-au dat drept angajati ai firmei de distributie a gazelor naturale.

Acestia au sunat la usã si au reusit sã o convingã pe femeie cã trebuie sã achite o sumã de bani, pentru verificarea instalatiei din interiorul apartamentului sãu.

„În data de 28.03.2016, în jurul orei  15:30, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului Petrosani a fost sesizat de cãtre o femeie în vârstã de 79 de ani, din municipiul Petrosani, despre faptul cã în data de 28.03.2016, în jurul orei 15:00, doi bãrbati cu identitate necunoscutã s-au prezentat la locuinta sa, recomandându-se cã sunt de la „gaz” si au înselat-o cu suma de 600 de lei.

În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã persoana vãtãmatã i-a primit în locuintã pe cei doi bãrbati, care s-au recomandat a fi de la „gaz”, fãrã a prezenta însã vreo legitimatie în acest sens, iar dupã ce au „verificat” conductele de gaz din locuintã si de pe casa scãrii, i-au solicitat si au primit de la femeie suma de 600 de lei, fãrã a emite vreo chitantã în acest sens. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani au întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune si continuã cercetãrile în vederea identificãrii suspectilor si a recuperãrii prejudiciului”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pentru a nu deveni victime ale unor infractiuni de înselãciune comise prin acest mod de operare, politistii vã recomandã sã nu permiteti accesul în locuintã persoane care pretind cã sunt reprezentanti ai unor societãti comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât dupã ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu (eventual solicitând sprijinul unui vecin de încredere sau al sefului de scarã). Fiti atenti la persoanele cu care intrati în contact, aparent întâmplãtor, pe stradã sau în zona blocului. Este posibil ca acestea sã vã urmãreascã, sã încerce sã se împrieteneascã cu dumneavoastrã si sã afle detalii despre familie sau vecini în scopul comiterii unor infractiuni de furt din locuinte sau înselãciune.

Diana Mitrache